Турнир пријатељства: Динамо, Звезда, Партизан и Воша у 1/2-финалу!

Након посљедњег дања такмичења у групама на "Турниру пријатељства", познато је које четири екипе ће играти у полуфиналу. То су бранилац трофеја Динамо, те Црвена звезда, Партизан и Војводина.

Фудбал 21.05.2015 | 20:20
Турнир пријатељства: Динамо, Звезда, Партизан и Воша у 1/2-финалу!

На другом издању "Турнира пријатељства", који је подржала и компанија м:тел, данас су одиграни мечеви посљедњег, 3. кола у групама А, Б, Ц и Д, након чега смо добили све учеснике полуфинала.

Клубови из Босне и Херцеговине и Црне Горе су елиминисали, тако да су се у борбу за трофеј пласирали само тимови из Србије и Хрватске. Браниоцу трофеја Динаму придружили су се београдски "вјечити ривали" Црвена звезда и Партизан, те новосадска Војводина.

Бранилац трофеја од прошле године загребачки Динамо уписао је и трећу побједу на турниру. Модри су одиграли озбиљно у посљедњем мечу групе А са Сутјеском (1:0), упркос чињеници да су већ након два одиграна меча осигурали прву позицију у групи. Друго мјесто припало је Слободи, која је данас убједљиво савладала ОФК Београд 3:0.

У групи Б праву катастрофу доживјели су фудбалери Вележа. Мостарци су поражени од Осијека 0:6, па су такмичење у групи завршили без иједног бода. У директном окршају за прво мјесто, Црвена звезда је након преокрета савладала Будућност и домогла се полуфинала са максималних девет бодова.

Пласман међу четири најбоље екипе обезбиједио је и Партизан, који је био бољи од Загреба 2:0 и тако хрватског представника "скинуо" са врха табеле. У другом мечу групе Ц Жељезничар и Вардар подијелили су бодове одигравши 1:1.

Војводина је завршила на првом мјесту у групи Д након данашње убједљиве побједе против Сарајева 4:1. Исти број бодова као и Новосађани имала је Ријека (7), али су "лале" прошле у полуфинале због боље гол разлике - 7:2 у односу на 3:0. Међусобни дуел ове двије екипе завршен је без погодака.

Петак је на турниру слободан дан, а у полуфиналу 23. маја снаге ће одмјерити Динамо и Црвена звезда, односно Партизан и Војводина.

РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ ДАНА:

Група А

Динамо - Сутјеска 1:0
/Кнежевић 47/

ОФК Београд - Слобода 0:3
/Бећировић 8, 48, Касумовић 38/

Табела: Динамо 9, Слобода 6, ОФК Београд 3, Сутјеска 0.

Група Б

Вележ - Осијек 0:6
/Ивић 9, Дубравац 24, Друшко 35, Марић 39, Црнчан 49, 55/

Будућност - Црвена звезда 1:2
/Вукчевић 24 - Ракић 26, Ковач 47/

Табела: Црвена звезда 9, Осијек 4, Будућност 4, Вележ 0.

Група Ц

Жељезничар - Вардар 1:1
/Дацић 12 - Китановски 56/

Партизан - Загреб 2:0
/Владић 42, 50/

Табела: Партизан 7, Загреб 6, Жељезничар 2, Вардар 1.

Група Д

Ријека - Напредак 2:0
/Ковачевић 56, Срок 59/

Сарајево - Војводина 1:4
/Хаџић 25 - Качавенда 32, пенал, Зличић 36, 57, Живковић 60/

Табела: Војводина 7, Ријека 7, Сарајево 3, Напредак 0.

ЛИСТА СТРИЈЕЛАЦА:
3 гола - Томашевић, Јовељић (Црвена звезда), Живковић (Војводина), Црнчан (Осијек)
2 гола - Пргуда (Вележ), Филиповић, Чуић (Загреб), Хаџић (Сарајево), Зличић (Војводина), Бећировић (Слобода), Владић (Партизан).

Коментари / 0

Оставите коментар