Turnir prijateljstva: Dinamo, Zvezda, Partizan i Voša u 1/2-finalu!

Nakon posljednjeg danja takmičenja u grupama na "Turniru prijateljstva", poznato je koje četiri ekipe će igrati u polufinalu. To su branilac trofeja Dinamo, te Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina.

Fudbal 21.05.2015 | 20:20
Turnir prijateljstva: Dinamo, Zvezda, Partizan i Voša u 1/2-finalu!

Na drugom izdanju "Turnira prijateljstva", koji je podržala i kompanija m:tel, danas su odigrani mečevi posljednjeg, 3. kola u grupama A, B, C i D, nakon čega smo dobili sve učesnike polufinala.

Klubovi iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore su eliminisali, tako da su se u borbu za trofej plasirali samo timovi iz Srbije i Hrvatske. Braniocu trofeja Dinamu pridružili su se beogradski "vječiti rivali" Crvena zvezda i Partizan, te novosadska Vojvodina.

Branilac trofeja od prošle godine zagrebački Dinamo upisao je i treću pobjedu na turniru. Modri su odigrali ozbiljno u posljednjem meču grupe A sa Sutjeskom (1:0), uprkos činjenici da su već nakon dva odigrana meča osigurali prvu poziciju u grupi. Drugo mjesto pripalo je Slobodi, koja je danas ubjedljivo savladala OFK Beograd 3:0.

U grupi B pravu katastrofu doživjeli su fudbaleri Veleža. Mostarci su poraženi od Osijeka 0:6, pa su takmičenje u grupi završili bez ijednog boda. U direktnom okršaju za prvo mjesto, Crvena zvezda je nakon preokreta savladala Budućnost i domogla se polufinala sa maksimalnih devet bodova.

Plasman među četiri najbolje ekipe obezbijedio je i Partizan, koji je bio bolji od Zagreba 2:0 i tako hrvatskog predstavnika "skinuo" sa vrha tabele. U drugom meču grupe C Željezničar i Vardar podijelili su bodove odigravši 1:1.

Vojvodina je završila na prvom mjestu u grupi D nakon današnje ubjedljive pobjede protiv Sarajeva 4:1. Isti broj bodova kao i Novosađani imala je Rijeka (7), ali su "lale" prošle u polufinale zbog bolje gol razlike - 7:2 u odnosu na 3:0. Međusobni duel ove dvije ekipe završen je bez pogodaka.

Petak je na turniru slobodan dan, a u polufinalu 23. maja snage će odmjeriti Dinamo i Crvena zvezda, odnosno Partizan i Vojvodina.

REZULTATI TREĆEG DANA:

Grupa A

Dinamo - Sutjeska 1:0
/Knežević 47/

OFK Beograd - Sloboda 0:3
/Bećirović 8, 48, Kasumović 38/

Tabela: Dinamo 9, Sloboda 6, OFK Beograd 3, Sutjeska 0.

Grupa B

Velež - Osijek 0:6
/Ivić 9, Dubravac 24, Druško 35, Marić 39, Crnčan 49, 55/

Budućnost - Crvena zvezda 1:2
/Vukčević 24 - Rakić 26, Kovač 47/

Tabela: Crvena zvezda 9, Osijek 4, Budućnost 4, Velež 0.

Grupa C

Željezničar - Vardar 1:1
/Dacić 12 - Kitanovski 56/

Partizan - Zagreb 2:0
/Vladić 42, 50/

Tabela: Partizan 7, Zagreb 6, Željezničar 2, Vardar 1.

Grupa D

Rijeka - Napredak 2:0
/Kovačević 56, Srok 59/

Sarajevo - Vojvodina 1:4
/Hadžić 25 - Kačavenda 32, penal, Zličić 36, 57, Živković 60/

Tabela: Vojvodina 7, Rijeka 7, Sarajevo 3, Napredak 0.

LISTA STRIJELACA:
3 gola - Tomašević, Joveljić (Crvena zvezda), Živković (Vojvodina), Crnčan (Osijek)
2 gola - Prguda (Velež), Filipović, Čuić (Zagreb), Hadžić (Sarajevo), Zličić (Vojvodina), Bećirović (Sloboda), Vladić (Partizan).

Komentari / 0

Ostavite komentar