Паун: Наш ''Дан Д'' је 31. мај!

Нестрпљиво чекамо дуел са Уругвајем. "Све иде како смо планирали, одлично је што смо дошли раније на Нови Зеланд и до прве утакмице са Уругвајем имамо довољно времена да будемо на максимуму", навео је селектор омладинаца Србије.

Фудбал 22.05.2015 | 23:40
Паун: Наш ''Дан Д'' је 31. мај!

Омладинска фудбалска репрезентација Србије на Новом Зеланду се спрема за наступ на Светском првенству, а селектор Вељко Пауновић рекао је да је веома задовољан први данима у Окленду.

Орлићи ће на Новом Зеланду одиграти и пријатељски меч са селекцијом САД, а у премијерном дуелу на СП ривал ће им бити репрезентација Уругваја.

“Одрадили смо већ два тренинга и могу да кажем да сам задовољан начином на који су играчи поднели ове екстремне напоре и прилагодили се условима. На другом тренингу се више осетио умор, него на првом, што је и логично, а потпуно прилагођавање очекујемо тек од понедељка, након пријатељске утакмице са Америком. Све иде како смо планирали, одлично је што смо дошли раније на Нови Зеланд и до прве утакмице са Уругвајем имамо довољно времена да будемо на максимуму. Темпирамо форму управо за тај 31. мај и први меч у групи Д који са нестрпљењем очекујемо“, рекао је Пауновић за сајт ФСС.

Он је додао како не верује да ће “ровитог“ голмана Рајковића излагати напорима у пријатељском дуелу.
“Услови су одлични, имамо све што нам треба, терен је квалитетан, видим да су и играчи задовољни, што је најважније. Имамо мир, преко потребан да се добро сконцентришемо на оно што нас чека, а оне најфиније техничко-тактичке радове одрадићемо када нам се прикључе још тројица играча, Андрија Живковић, Станиша Мандић и Иван Шапоњић. Очекујемо их тек у суботу ујутру по локалном времену, а кад стигну видећемо колико на њих могу да рачунам у пријатељском дуелу са Америком дан касније“, наглашава Пауновић.

Он је додао како не верује да ће “ровитог“ голмана Рајковића излагати напорима у пријатељском дуелу.

Први противник Србије на предстојећем СП, репрезентација Уругваја, допутовала је на Нови Зеланд пре Орлића, а у среду су изабраници селектора Фабиана Коитоа изгубили од Панаме у пријатељском мечу са 1:0.
“Потрудићемо се да наредних дана прибавимо снимак утакмице, па ћемо имати јаснију слику али победа Панаме није превелико изненађење јер се ради о одличној екипи која може да буде потајно изненађење шампионата. Није фраза, али више нема слабих противника, поготово на овом нивоу“, нагласио је Пауновић.

За петак у преподневним сатима, наша селекција планирала је и краћи излет до центра Окленда. У посету репрезентацији свакодневно долази и отац Сава Хаџи Антић, свештеник једине српске православне цркве у Окленду, коју ће српска делегација такође обићи у суботу, а на услузи је увек и Ратко Цицовић, један од најактивнијих људи српске дијаспоре на Новом Зеланду, анестетичар у локалног болници.

Коментари / 0

Оставите коментар