Paun: Naš ''Dan D'' je 31. maj!

Nestrpljivo čekamo duel sa Urugvajem. "Sve ide kako smo planirali, odlično je što smo došli ranije na Novi Zeland i do prve utakmice sa Urugvajem imamo dovoljno vremena da budemo na maksimumu", naveo je selektor omladinaca Srbije.

Fudbal 22.05.2015 | 23:40
Paun: Naš ''Dan D'' je 31. maj!

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije na Novom Zelandu se sprema za nastup na Svetskom prvenstvu, a selektor Veljko Paunović rekao je da je veoma zadovoljan prvi danima u Oklendu.

Orlići će na Novom Zelandu odigrati i prijateljski meč sa selekcijom SAD, a u premijernom duelu na SP rival će im biti reprezentacija Urugvaja.

“Odradili smo već dva treninga i mogu da kažem da sam zadovoljan načinom na koji su igrači podneli ove ekstremne napore i prilagodili se uslovima. Na drugom treningu se više osetio umor, nego na prvom, što je i logično, a potpuno prilagođavanje očekujemo tek od ponedeljka, nakon prijateljske utakmice sa Amerikom. Sve ide kako smo planirali, odlično je što smo došli ranije na Novi Zeland i do prve utakmice sa Urugvajem imamo dovoljno vremena da budemo na maksimumu. Tempiramo formu upravo za taj 31. maj i prvi meč u grupi D koji sa nestrpljenjem očekujemo“, rekao je Paunović za sajt FSS.

On je dodao kako ne veruje da će “rovitog“ golmana Rajkovića izlagati naporima u prijateljskom duelu.
“Uslovi su odlični, imamo sve što nam treba, teren je kvalitetan, vidim da su i igrači zadovoljni, što je najvažnije. Imamo mir, preko potreban da se dobro skoncentrišemo na ono što nas čeka, a one najfinije tehničko-taktičke radove odradićemo kada nam se priključe još trojica igrača, Andrija Živković, Staniša Mandić i Ivan Šaponjić. Očekujemo ih tek u subotu ujutru po lokalnom vremenu, a kad stignu videćemo koliko na njih mogu da računam u prijateljskom duelu sa Amerikom dan kasnije“, naglašava Paunović.

On je dodao kako ne veruje da će “rovitog“ golmana Rajkovića izlagati naporima u prijateljskom duelu.

Prvi protivnik Srbije na predstojećem SP, reprezentacija Urugvaja, doputovala je na Novi Zeland pre Orlića, a u sredu su izabranici selektora Fabiana Koitoa izgubili od Paname u prijateljskom meču sa 1:0.
“Potrudićemo se da narednih dana pribavimo snimak utakmice, pa ćemo imati jasniju sliku ali pobeda Paname nije preveliko iznenađenje jer se radi o odličnoj ekipi koja može da bude potajno iznenađenje šampionata. Nije fraza, ali više nema slabih protivnika, pogotovo na ovom nivou“, naglasio je Paunović.

Za petak u prepodnevnim satima, naša selekcija planirala je i kraći izlet do centra Oklenda. U posetu reprezentaciji svakodnevno dolazi i otac Sava Hadži Antić, sveštenik jedine srpske pravoslavne crkve u Oklendu, koju će srpska delegacija takođe obići u subotu, a na usluzi je uvek i Ratko Cicović, jedan od najaktivnijih ljudi srpske dijaspore na Novom Zelandu, anestetičar u lokalnog bolnici.

Komentari / 0

Ostavite komentar