Богдан: Е, мој Роџере, нећеш доћи до друге седмице на Гаросу!

Селектор Србије оплео по Федереру: Видећемо да ли ће да догура до друге седмице на Ролан Гаросу! „Западне државе имају на неки начин страх од нас из мањих држава, јер и ми можемо да будемо успешни и најбољи у нечему“, сматра Богдан Обрадовић.

Тенис 22.05.2015 | 18:00
Богдан: Е, мој Роџере, нећеш доћи до друге седмице на Гаросу!

Боље је што играм у финалу са Новаком, није он Рафа Надал на шљаци.

И беше 2:0 за Ђоковића.

Није Новак први фаворит на Ролан Гаросу.

Тениски свет једва чека други гренд слем сезоне, да види хоће ли се и ово предвиђање Роџера Федерера испостави нетачним, али с обзиром какав је гнев навукао на себе у српској јавности изјавама у којима директно оспорава квалитет планетарног броја један, не би било чудно да Срби почну масовно да навијају против њега. Уосталом, селектор наше Дејвис куп репрезентације Богдан Обрадовић јасно је поручио да му се не свиђа однос Швајцарца према Новаку и тренд по коме многи бивши асови не виде Ђоковића као победника у Булоњској шуми, већ предност дају Надалу, све због скора Шпанца од 66 победа и само једног пораза у Паризу.

„Заиста не бих да покрећем негативни талас, али морам да кажем да је Федерер доказао ко је и шта је кад се његова жена посвађала насред меча са његовим пријатељем Стеном Вавринком. То доказује бедност читаве ситуације. Новак је увек савршено реаговао на све, јер никада никоме није одговорио на провокације и увек је поштовао Федерера, кад је био трећи и сада кад је први“, поручио је Обрадовић у разговору за Наше новине.

Ролан Гарос почиње у недељу и у њега Ђоковић улази као први фаворит с обзиром да је ове сезоне освојио Аустралијан опен и чак четири мастерса (сваки на коме се појавио), док, на пример, Федерер на такмичење у Паризу долази тек са три мање значајне титуле у 2015. (Бризбејн, Дубаи и Истанбул), до чега је само у Турској тријумфовао на шљаци. А није једини који је критиковао Србина.
„Видећемо ко ће од тих који су свашта причали и мислили догурати до друге недеље на овом гренд слему. Новак има све шансе да покори Париз. Привлегован је као први на свету, сви рефлектори ће бити упрти у њега, а остали ће бити у сенци“.

Богдану Обрадовићу смета однос некадашњих асова белог спорта према Новаку Ђоковићу, као и ниподаштавање на које наилази у свету.
„Осим Федерера и његових гласноговорника Мартине Навратилове и Матса Виландера можемо узети за пример и телевизију Еуроспорт, која не истиче претерано Новака и кад је најбољи. Западне државе имају на неки начин страх од нас из мањих држава, јер и ми можемо да будемо успешни и најбољи у нечему. Новак долази из државе где су емоције, лепа реч и осмех најбитнији, а не долари и еври“, допунио је селектор Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар