Bogdan: E, moj Rodžere, nećeš doći do druge sedmice na Garosu!

Selektor Srbije opleo po Federeru: Videćemo da li će da dogura do druge sedmice na Rolan Garosu! „Zapadne države imaju na neki način strah od nas iz manjih država, jer i mi možemo da budemo uspešni i najbolji u nečemu“, smatra Bogdan Obradović.

Tenis 22.05.2015 | 18:00
Bogdan: E, moj Rodžere, nećeš doći do druge sedmice na Garosu!

Bolje je što igram u finalu sa Novakom, nije on Rafa Nadal na šljaci.

I beše 2:0 za Đokovića.

Nije Novak prvi favorit na Rolan Garosu.

Teniski svet jedva čeka drugi grend slem sezone, da vidi hoće li se i ovo predviđanje Rodžera Federera ispostavi netačnim, ali s obzirom kakav je gnev navukao na sebe u srpskoj javnosti izjavama u kojima direktno osporava kvalitet planetarnog broja jedan, ne bi bilo čudno da Srbi počnu masovno da navijaju protiv njega. Uostalom, selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović jasno je poručio da mu se ne sviđa odnos Švajcarca prema Novaku i trend po kome mnogi bivši asovi ne vide Đokovića kao pobednika u Bulonjskoj šumi, već prednost daju Nadalu, sve zbog skora Španca od 66 pobeda i samo jednog poraza u Parizu.

„Zaista ne bih da pokrećem negativni talas, ali moram da kažem da je Federer dokazao ko je i šta je kad se njegova žena posvađala nasred meča sa njegovim prijateljem Stenom Vavrinkom. To dokazuje bednost čitave situacije. Novak je uvek savršeno reagovao na sve, jer nikada nikome nije odgovorio na provokacije i uvek je poštovao Federera, kad je bio treći i sada kad je prvi“, poručio je Obradović u razgovoru za Naše novine.

Rolan Garos počinje u nedelju i u njega Đoković ulazi kao prvi favorit s obzirom da je ove sezone osvojio Australijan open i čak četiri mastersa (svaki na kome se pojavio), dok, na primer, Federer na takmičenje u Parizu dolazi tek sa tri manje značajne titule u 2015. (Brizbejn, Dubai i Istanbul), do čega je samo u Turskoj trijumfovao na šljaci. A nije jedini koji je kritikovao Srbina.
„Videćemo ko će od tih koji su svašta pričali i mislili dogurati do druge nedelje na ovom grend slemu. Novak ima sve šanse da pokori Pariz. Privlegovan je kao prvi na svetu, svi reflektori će biti uprti u njega, a ostali će biti u senci“.

Bogdanu Obradoviću smeta odnos nekadašnjih asova belog sporta prema Novaku Đokoviću, kao i nipodaštavanje na koje nailazi u svetu.
„Osim Federera i njegovih glasnogovornika Martine Navratilove i Matsa Vilandera možemo uzeti za primer i televiziju Eurosport, koja ne ističe preterano Novaka i kad je najbolji. Zapadne države imaju na neki način strah od nas iz manjih država, jer i mi možemo da budemo uspešni i najbolji u nečemu. Novak dolazi iz države gde su emocije, lepa reč i osmeh najbitniji, a ne dolari i evri“, dopunio je selektor Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar