Зауставити прилив миграната

Британски премијер Дејвид Камерон изајавио је данас да је ограничавање миграната у ЕУ да приступе сисему социјалне заштите у Великој Британији неопходан услов за његове преговоре о вези те земље са ЕУ.  

Свијет 21.05.2015 | 15:08
Зауставити прилив миграната

"Ја и многи други верујемо да је у реду да се смање подстицаји за људе који желе да дођу овамо...Променама у социјалној заштити смањити имиграцију у ЕУ - биће апсолутни захтев у мом репрограму", казао је Камерон у Лондону, пред полетање на Самит ЕУ у Летонији.

Камерон ће на самиту ЕУ предложити мере за заустављање прилива рекордног броја миграната као и о почетку преговора о измени британских веза са ЕУ.

Према званичним подацима, број миграната  је 2014. године достигао 318.000 у Британији. Камерон је рекао да планира да илегалан рад третира као кривично дело и да властима треба дати могућност да одузму илегалне зараде, преноси Ројтерс.

Камерон је под све већим притиском да смањи раст имиграције, како би ојачала економија. Он очекује да ће се договорити са ЕУ о томе да Британија може оштро да ограничи приступ миграната социјалној заштити.

Неке земље ЕУ, међу којима је и Француска, су искључиле могућност да мењају оснивачке уговоре са ЕУ, како би они одговрали Британији, али је Камерон и даље уверен да ће таквих промена бити.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар