Илић: Неопходна су нам појачања за Европу!

Капитен Партизана Саша Илић рекао је после пораза у финалу Купа да је Чукарички био бољи, те да су његовом тиму потребна појачања за наступ у Европи.

Фудбал 22.05.2015 | 10:40
Илић: Неопходна су нам појачања за Европу!

Црно-бели нису успели да освоје дуплу круну ове сезоне, јер су поражени од Брђана минималним резултатом на стадиону "Рајко Митић".

"Изузетно агресивна и нимало лепа утакмица. Чукарички је искористио наш кикс у одбрани. Ми нисмо успели да одговоримо на њихову агресивност. У другом полвремену смо имали више лопту у поседу, али нисмо стигли до гола", рекао је Илић.

Црно-бели су пре само неколико дана прославили титулу првака Србије, али капитен истиче да не би требало тражити алиби.

"Не треба тражити алиби, али можда има и тога. Мислим да је Чукарички био бољи", кратко је рекао Илић.

Сада ће Партизан да се концентрише на квалификације за Лигу шампиона, где би евентуални пласман у елитно такмичење клубу донео најмање 14 милиона евра.

"Партизану су потребна појачања ако хоће да буде конкурентан у Европи. На којим позицијама то није питање за мене, али што више играча дође, бићемо све јачи", рекао је Илић.

Стефан Бабовић жали што тим није успео да сезону оконча са дуплом круном.

"Ми смо боље ушли у меч, али десио се тај несрећни гол. Не знам ни ја како је лопта дошла до њега. Касније су они задржавали време, све је ишло на њихову воденицу. Ми смо ушли у неку јурњаву у ритам који није наш. Освојили смо оно најважније. Желели смо дуплу круну и жао ми је због тога, јер ова генерација је то заслужила јер је прошла кроз много тешких ситуација ове сезоне", рекао је Бабовић.

Он није оптерећен размишљањем о Лиги шампиона, сматра да би циљ требало да буде Лига Европе.

"Не бих се залетао са причама о Лиги шампиона. То је тренутно, због нашег квалитета, лутрија, нешто за шта треба пуно среће. Мислим да би Лига Европа требало да буде наш основни циљ", закључио је Бабовић.

Црно-бели ће квалификације за ЛШ почети у другој половини јула (14/15. и 21/22) из друге рунде квалификација у којој ће бити међу носиоцима.

Коментари / 0

Оставите коментар