Ilić: Neophodna su nam pojačanja za Evropu!

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je posle poraza u finalu Kupa da je Čukarički bio bolji, te da su njegovom timu potrebna pojačanja za nastup u Evropi.

Fudbal 22.05.2015 | 10:40
Ilić: Neophodna su nam pojačanja za Evropu!

Crno-beli nisu uspeli da osvoje duplu krunu ove sezone, jer su poraženi od Brđana minimalnim rezultatom na stadionu "Rajko Mitić".

"Izuzetno agresivna i nimalo lepa utakmica. Čukarički je iskoristio naš kiks u odbrani. Mi nismo uspeli da odgovorimo na njihovu agresivnost. U drugom polvremenu smo imali više loptu u posedu, ali nismo stigli do gola", rekao je Ilić.

Crno-beli su pre samo nekoliko dana proslavili titulu prvaka Srbije, ali kapiten ističe da ne bi trebalo tražiti alibi.

"Ne treba tražiti alibi, ali možda ima i toga. Mislim da je Čukarički bio bolji", kratko je rekao Ilić.

Sada će Partizan da se koncentriše na kvalifikacije za Ligu šampiona, gde bi eventualni plasman u elitno takmičenje klubu doneo najmanje 14 miliona evra.

"Partizanu su potrebna pojačanja ako hoće da bude konkurentan u Evropi. Na kojim pozicijama to nije pitanje za mene, ali što više igrača dođe, bićemo sve jači", rekao je Ilić.

Stefan Babović žali što tim nije uspeo da sezonu okonča sa duplom krunom.

"Mi smo bolje ušli u meč, ali desio se taj nesrećni gol. Ne znam ni ja kako je lopta došla do njega. Kasnije su oni zadržavali vreme, sve je išlo na njihovu vodenicu. Mi smo ušli u neku jurnjavu u ritam koji nije naš. Osvojili smo ono najvažnije. Želeli smo duplu krunu i žao mi je zbog toga, jer ova generacija je to zaslužila jer je prošla kroz mnogo teških situacija ove sezone", rekao je Babović.

On nije opterećen razmišljanjem o Ligi šampiona, smatra da bi cilj trebalo da bude Liga Evrope.

"Ne bih se zaletao sa pričama o Ligi šampiona. To je trenutno, zbog našeg kvaliteta, lutrija, nešto za šta treba puno sreće. Mislim da bi Liga Evropa trebalo da bude naš osnovni cilj", zaključio je Babović.

Crno-beli će kvalifikacije za LŠ početi u drugoj polovini jula (14/15. i 21/22) iz druge runde kvalifikacija u kojoj će biti među nosiocima.

Komentari / 0

Ostavite komentar