Чукарички - Партизан 1:0, реакције...

Тренер Чукаричког Владан Милојевић рекао је да су његови фудбалери апсолутно заслужено освојили Куп Србије први пут у историји клуба. Тренер Партизана Зоран Милинковић честитао је Чукаричком на освојеном Купу Србије, али је истакао да је то неуспех његовог клуба, иако му је мало фалило.

Фудбал 21.05.2015 | 14:40
Чукарички - Партизан 1:0, реакције...

Милојевић је такође истакао да је велика ствар победити Партизан у финалу тог такмичења после тријумфа са 1:0 голом Славољуба Срнића на стадиону „Рајко Митић“.

„Мислим да смо апсолутно заслужили трофеј. Велико браво за моје играче, хероји су, много их волим и апсолутно заслужено смо победили. Честитао бих Партизану, он је шампион, а победити шампиона у било којој утакмицу је велика ствар, а поготово у финалу Купа“, рекао је Милојевић.

Милојевић је победу и трофеј посветио, пре свих, власнику клуба Драгану Обрадовићу.

„Сваки успех припада прво играчима, али сви ову победу поклањамо Драгану Обрадовићу. Не може у пар речи да се опише колико он чини и воли овај клуб. Ову велику, историјску победу бих посветио и породици која много трпи, јер сам 24 сата ван куће. Затим, Драгану Обрадовићу и свим људима из Чукаричког и општине Чукарица“, истакао је Милојевић.

Тренер тима са Бановог брда је навео да ће се Чукарички трудити да наредне сезоне буде још бољи.

„Пробаћемо да лествицу подигнемо мало више. Видели смо ове сезоне како изгледа Европа, играли смо у континуитету у првенству, показали да можемо са Црвеном звездом и Партизаном. Спортски је надати се, мислим да имамо снаге за помак, овај клуб расте“, додао је тренер Чукаричког.

Према његовим речима, екипа са Бановог брда има шансе да се пласира у групну фазу Лиге Европа наредне сезоне.

„Имамо потенцијал и играчки кадар да уђемо у Лигу Европе. На нама је да се трудимо и парирамо“, истакао је Милојевић.

„Рекли смо да ће рекли смо да ће финале одлучити један детаљ, који је сада био на њиховој страни. Честитам им на победи“, рекао је Милинковић.

Срнић је постигао једини гол на утакмици у 39. минуту, а Партизан је у другом полувремену покушавао да преокрене, али без успеха.

„Они су играли на својој половини, бранили су се. Створили смо добру игру у првих 20 минута, али после тога нам је мало фалило“, нагласио је Милинковић.

Милинковић је истакао да је његовом клубу најважније да је освојио првенствену титулу.

„Шампиони смо, покушаћемо следеће сезоне да будемо још успешнији. Титула је била најбитнија, али једнако је значајан и трофеј у Купу. Сматрам ово неуспехом за Партизан“, рекао је Милинковић, „Никада не бих поништио учинак својих играча, они су изнели првенство, освојили титулу. Изузетно поштујем све што су урадили ове године, у не тако лаким околностима“.

Милинковић је додао да ће бити времена и простора за анализирање и планирања за наредну сезону после суботе и утакмице последњег кола Јелен Суперлиге Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар