Čukarički - Partizan 1:0, reakcije...

Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da su njegovi fudbaleri apsolutno zasluženo osvojili Kup Srbije prvi put u istoriji kluba. Trener Partizana Zoran Milinković čestitao je Čukaričkom na osvojenom Kupu Srbije, ali je istakao da je to neuspeh njegovog kluba, iako mu je malo falilo.

Fudbal 21.05.2015 | 14:40
Čukarički - Partizan 1:0, reakcije...

Milojević je takođe istakao da je velika stvar pobediti Partizan u finalu tog takmičenja posle trijumfa sa 1:0 golom Slavoljuba Srnića na stadionu „Rajko Mitić“.

„Mislim da smo apsolutno zaslužili trofej. Veliko bravo za moje igrače, heroji su, mnogo ih volim i apsolutno zasluženo smo pobedili. Čestitao bih Partizanu, on je šampion, a pobediti šampiona u bilo kojoj utakmicu je velika stvar, a pogotovo u finalu Kupa“, rekao je Milojević.

Milojević je pobedu i trofej posvetio, pre svih, vlasniku kluba Draganu Obradoviću.

„Svaki uspeh pripada prvo igračima, ali svi ovu pobedu poklanjamo Draganu Obradoviću. Ne može u par reči da se opiše koliko on čini i voli ovaj klub. Ovu veliku, istorijsku pobedu bih posvetio i porodici koja mnogo trpi, jer sam 24 sata van kuće. Zatim, Draganu Obradoviću i svim ljudima iz Čukaričkog i opštine Čukarica“, istakao je Milojević.

Trener tima sa Banovog brda je naveo da će se Čukarički truditi da naredne sezone bude još bolji.

„Probaćemo da lestvicu podignemo malo više. Videli smo ove sezone kako izgleda Evropa, igrali smo u kontinuitetu u prvenstvu, pokazali da možemo sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Sportski je nadati se, mislim da imamo snage za pomak, ovaj klub raste“, dodao je trener Čukaričkog.

Prema njegovim rečima, ekipa sa Banovog brda ima šanse da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa naredne sezone.

„Imamo potencijal i igrački kadar da uđemo u Ligu Evrope. Na nama je da se trudimo i pariramo“, istakao je Milojević.

„Rekli smo da će rekli smo da će finale odlučiti jedan detalj, koji je sada bio na njihovoj strani. Čestitam im na pobedi“, rekao je Milinković.

Srnić je postigao jedini gol na utakmici u 39. minutu, a Partizan je u drugom poluvremenu pokušavao da preokrene, ali bez uspeha.

„Oni su igrali na svojoj polovini, branili su se. Stvorili smo dobru igru u prvih 20 minuta, ali posle toga nam je malo falilo“, naglasio je Milinković.

Milinković je istakao da je njegovom klubu najvažnije da je osvojio prvenstvenu titulu.

„Šampioni smo, pokušaćemo sledeće sezone da budemo još uspešniji. Titula je bila najbitnija, ali jednako je značajan i trofej u Kupu. Smatram ovo neuspehom za Partizan“, rekao je Milinković, „Nikada ne bih poništio učinak svojih igrača, oni su izneli prvenstvo, osvojili titulu. Izuzetno poštujem sve što su uradili ove godine, u ne tako lakim okolnostima“.

Milinković je dodao da će biti vremena i prostora za analiziranje i planiranja za narednu sezonu posle subote i utakmice poslednjeg kola Jelen Superlige Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar