Пољопривредници траже састанак са министром

Удружење пољопривредника Федерације БиХ /ФБиХ/ упутило је захтјев министру финансија у федералној Влади Јелки Милићевић за хитан састанак, уколико и даље не буде исплате дуга пољопривредницима у ФбиХ.

Босна и Херцеговина 21.05.2015 | 10:55
Пољопривредници траже састанак са министром

"Након што на два покушаја успостављања дијалога нисте нашли времена или нисте сматрали за сходно да прихватите дијалог и партнерски однос, упућујемо Вам овај захтјев за хитан састанак у вези са провођењем закона и исплатом дуга пољопривредницима", наводи се у писму упућеном Милићевићевој, које потписује предсједник Удружења Миро Пејић.

Он подсјећа да су прошла два мјесеца од доласка новог министра финансија, као и да је већ исплаћена друга плата свим буџетским корисницима, док за пољопривреднике није исплаћена ниједна КМ, што представља кршење Закона о извршењу буџета ФБиХ, укључујући и неиспуњавање предизборних обећања.

Пејић у име Удружења изражава наду да ће федерални министар финансија прихватити позив за састанак јер, како је наведено, од пољопривреде живи неколико стотина хиљада становника ФБиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зеро

21.05.2015 09:01

Мотке у руке и ударат багру,нема друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

21.05.2015 09:37

Баја у свему коло води, овај вам као и сви његови изабраници само могу причати бајке као и до сада а пара нема без страних кредита и трезорски записа.

ОДГОВОРИТЕ