Poljoprivrednici traže sastanak sa ministrom

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH /FBiH/ uputilo je zahtjev ministru finansija u federalnoj Vladi Jelki Milićević za hitan sastanak, ukoliko i dalje ne bude isplate duga poljoprivrednicima u FbiH.

Bosna i Hercegovina 21.05.2015 | 10:55
Poljoprivrednici traže sastanak sa ministrom

"Nakon što na dva pokušaja uspostavljanja dijaloga niste našli vremena ili niste smatrali za shodno da prihvatite dijalog i partnerski odnos, upućujemo Vam ovaj zahtjev za hitan sastanak u vezi sa provođenjem zakona i isplatom duga poljoprivrednicima", navodi se u pismu upućenom Milićevićevoj, koje potpisuje predsjednik Udruženja Miro Pejić.

On podsjeća da su prošla dva mjeseca od dolaska novog ministra finansija, kao i da je već isplaćena druga plata svim budžetskim korisnicima, dok za poljoprivrednike nije isplaćena nijedna KM, što predstavlja kršenje Zakona o izvršenju budžeta FBiH, uključujući i neispunjavanje predizbornih obećanja.

Pejić u ime Udruženja izražava nadu da će federalni ministar finansija prihvatiti poziv za sastanak jer, kako je navedeno, od poljoprivrede živi nekoliko stotina hiljada stanovnika FBiH.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zero

21.05.2015 09:01

Motke u ruke i udarat bagru,nema druge.

ODGOVORITE
Name

muka

21.05.2015 09:37

Baja u svemu kolo vodi, ovaj vam kao i svi njegovi izabranici samo mogu pričati bajke kao i do sada a para nema bez stranih kredita i trezorski zapisa.

ODGOVORITE