Рашковић Ивић одлази са чела ДСС-а?

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Илић изјавила је за "Данас" да ће се, ако буде расписана изборна скупштина те странке, повући са њеног чела.

Србија 21.05.2015 | 09:02
Рашковић Ивић одлази са чела ДСС-а?

"Уколико се изборна скупштина распише, то је онда пораз моје политике и мог начина рада и ја ћу се повући са места председника странке истог дана", рекла је Рашковић Ивић.

Према њеним речима, уколико ДС С остане у власти у Београду, странци прети раскол, пошто ће имати две политичке платформе - "једна ће бити бескомпромисно опозициона, а друга је ситно тактизирање у колаборационизму".

Она је додала да нема ништа против да се Главни одбор ДС С у суботу изјасни о њеном раду и потреби расписивања изборне скупштине странке.

"Штавише и сама ћу то тражити, јер желим да видим да ли у странци имам подршку или мноме није задовољна само једна група људи који су већином заменици Вучићевих градоначелника и њихови интересно везани сателити", додала је Рашковић Ивић.

Упитана може ли доћи до озбиљног раскола на седници Главног одбора 23. маја, она је рекла да, ако неко изгуби функцију у ДС С-у, укључујући и ону председника странке, то не значи да одмах долази до раскола.

"Понављам, отишао нам је Коштуница и група оснивача странке, па нисмо имали раскол", додала је Рашковић Ивић.

Извор: Данас

Коментари / 0

Оставите коментар