Rašković Ivić odlazi sa čela DSS-a?

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ilić izjavila je za "Danas" da će se, ako bude raspisana izborna skupština te stranke, povući sa njenog čela.

Srbija 21.05.2015 | 09:02
Rašković Ivić odlazi sa čela DSS-a?

"Ukoliko se izborna skupština raspiše, to je onda poraz moje politike i mog načina rada i ja ću se povući sa mesta predsednika stranke istog dana", rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, ukoliko DS S ostane u vlasti u Beogradu, stranci preti raskol, pošto će imati dve političke platforme - "jedna će biti beskompromisno opoziciona, a druga je sitno taktiziranje u kolaboracionizmu".

Ona je dodala da nema ništa protiv da se Glavni odbor DS S u subotu izjasni o njenom radu i potrebi raspisivanja izborne skupštine stranke.

"Štaviše i sama ću to tražiti, jer želim da vidim da li u stranci imam podršku ili mnome nije zadovoljna samo jedna grupa ljudi koji su većinom zamenici Vučićevih gradonačelnika i njihovi interesno vezani sateliti", dodala je Rašković Ivić.

Upitana može li doći do ozbiljnog raskola na sednici Glavnog odbora 23. maja, ona je rekla da, ako neko izgubi funkciju u DS S-u, uključujući i onu predsednika stranke, to ne znači da odmah dolazi do raskola.

"Ponavljam, otišao nam je Koštunica i grupa osnivača stranke, pa nismo imali raskol", dodala je Rašković Ivić.

Izvor: Danas

Komentari / 0

Ostavite komentar