Данас о ревизорским извјештајима

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас расправом о негативном ревизорском мишљењу за финансијске извјештаје Клиничког центра Бањалука за 2013. годину.

Република Српска 21.05.2015 | 08:25
Данас о ревизорским извјештајима

Главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота истакао је јуче да је Главна служба за ревизију дала негативно ревизорско мишљење за финансијске извјештаје Клиничког центра Бањалука за 2013. годину, јер уписани износ основног капитала у судском регистру није усаглашен са исказаним износом у пословним књигама.

"Краткорочне обавезе су на дан биланса биле 104.247.914 КМ више од текуће имовине, што указује на сумњу да је упитна способност Клиничког центра Бањалука да самостално и без додатних задужења у наредном периоду измирује обавезе", додао је Шњегота.

Он је навео да су ревизори дали препоруке које се односе на редовно вршење пописа, затим за усклађивање обрачуна плата са Законом о платама, као и у случају контроле јавних набавки.

Посланици ће у наставку сједнице разматрати извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о ревизији финансијског извјештаја болнице Источно Сарајево за 2013. годину.

Биће разматран и извјештај Комисије за концесије Републике Српске о раду у прошлој години.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар