Danas o revizorskim izvještajima

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o negativnom revizorskom mišljenju za finansijske izvještaje Kliničkog centra Banjaluka za 2013. godinu.

Republika Srpska 21.05.2015 | 08:25
Danas o revizorskim izvještajima

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota istakao je juče da je Glavna služba za reviziju dala negativno revizorsko mišljenje za finansijske izvještaje Kliničkog centra Banjaluka za 2013. godinu, jer upisani iznos osnovnog kapitala u sudskom registru nije usaglašen sa iskazanim iznosom u poslovnim knjigama.

"Kratkoročne obaveze su na dan bilansa bile 104.247.914 KM više od tekuće imovine, što ukazuje na sumnju da je upitna sposobnost Kliničkog centra Banjaluka da samostalno i bez dodatnih zaduženja u narednom periodu izmiruje obaveze", dodao je Šnjegota.

On je naveo da su revizori dali preporuke koje se odnose na redovno vršenje popisa, zatim za usklađivanje obračuna plata sa Zakonom o platama, kao i u slučaju kontrole javnih nabavki.

Poslanici će u nastavku sjednice razmatrati izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji finansijskog izvještaja bolnice Istočno Sarajevo za 2013. godinu.

Biće razmatran i izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu u prošloj godini.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar