Колико је данас опасан "нови" Земунски клан?

Србија 20.05.2015 | 22:50
Колико је данас опасан "нови" Земунски клан?

Истражујемо какве су позиције такозваног "новог Земунског клана" који, према полицијским подацима и недоказаној оптужници Тужилаштва за организовани криминал, предводи Лука Бојовић.

Породица и пријатељи Луке Бојовића са одушевљењем су дочекали одлуку суда да није крив за убиства Земунског клана из 2004. године. Али он није слободан човек.

"Тај клан се осилио, дошли су неки нови људи, ушли су у причу, заузели позиције, направили контакте у нарко бизинису који је прекоокеански, са њиховм картелима. И они раде. Е сад... Колико су јаки? За клан Луке Бојовића подаци и сумње полиције су да су они најјачи у Београду", каже новинарка Блица Тамара Марковић Субота.

Најуноснији посао новог Земунског клана је шверц наркотика, тврде саговорници Н1 Али, иако су у јавности познати под тим именом, њихова организација је далеко од оне војничке, коју је имао оригинални клан, који су предводили Душан Спасојевић, Миле Луковић и Милорад Улемек Легија.

"Постоји мања организација међу тим људима. Мањи је домашај, не могу да домаше онолико високо колико је Дућа са Легијом могао.

Дакле, буквално да уђу у разне државне структуре то не могу, али се држе нижих ешалона, њихвоа опасност је велика, али не може се изједначавати са овом", објашњава новинар Времена Филип Шварм.

Ослобађајућа пресуда за убиства из 2004. може дати ветар у леђа постојећим припадницима клана, јер се може тумачити и као неспособност државе да се обрачуна са организованим криминалом.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар