Koliko je danas opasan "novi" Zemunski klan?

Srbija 20.05.2015 | 22:50
Koliko je danas opasan "novi" Zemunski klan?

Istražujemo kakve su pozicije takozvanog "novog Zemunskog klana" koji, prema policijskim podacima i nedokazanoj optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, predvodi Luka Bojović.

Porodica i prijatelji Luke Bojovića sa oduševljenjem su dočekali odluku suda da nije kriv za ubistva Zemunskog klana iz 2004. godine. Ali on nije slobodan čovek.

"Taj klan se osilio, došli su neki novi ljudi, ušli su u priču, zauzeli pozicije, napravili kontakte u narko bizinisu koji je prekookeanski, sa njihovm kartelima. I oni rade. E sad... Koliko su jaki? Za klan Luke Bojovića podaci i sumnje policije su da su oni najjači u Beogradu", kaže novinarka Blica Tamara Marković Subota.

Najunosniji posao novog Zemunskog klana je šverc narkotika, tvrde sagovornici N1 Ali, iako su u javnosti poznati pod tim imenom, njihova organizacija je daleko od one vojničke, koju je imao originalni klan, koji su predvodili Dušan Spasojević, Mile Luković i Milorad Ulemek Legija.

"Postoji manja organizacija među tim ljudima. Manji je domašaj, ne mogu da domaše onoliko visoko koliko je Duća sa Legijom mogao.

Dakle, bukvalno da uđu u razne državne strukture to ne mogu, ali se drže nižih ešalona, njihvoa opasnost je velika, ali ne može se izjednačavati sa ovom", objašnjava novinar Vremena Filip Švarm.

Oslobađajuća presuda za ubistva iz 2004. može dati vetar u leđa postojećim pripadnicima klana, jer se može tumačiti i kao nesposobnost države da se obračuna sa organizovanim kriminalom.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar