Први меч финала Купа БиХ: Широки - Олимпик 1:1

Пред реванш меч у Сарајеву за седам дана, фудбалери Олимпика остварили су добар резултат на гостовању у Широком Бријегу (1:1), па ће у другом мечу имати лијепу прилику да стигну до првог трофеја у Купу Босне и Херцеговине.

Фудбал 20.05.2015 | 21:40
Први меч финала Купа БиХ: Широки - Олимпик 1:1

Широки Бријег је очигледно у кризи и великим проблемима.

Екипа која је већи дио сезоне провела на челу премијерлигашког каравана, те најављивала борбу за дуплу круну, на крају сезоне могла би да остане без иједног трофеја, али и Европе!

Олимпик је у првом мечу финала Купа Босне и Херцеговине остварио повољан резултат, па ће у реванш за седам дана на стадиону "Кошево" ући са 1:1.

Промашили су Широкобријежани велики број прилика, тачније у већини наврата одлично је реаговао голман гостију Дино Хамзић, па је на крају меч завршен неријешено.

Имали су домаћи и пенал, пречку, стативу, али све до 79. минута нису успјели да савладају расположеног Хамзића. Тачније, нису ни тада успјели, него је дефанзивац тима из Сарајева Бојан Регоје неспретно захватио лопту и савладао свог голмана за коначних 1:1.

Претходно је у 9. минуту велику грешку одбрамбене линије домаћих казнио искусни Велдин Мухаремовић. Данијел Брковић прошао је по десној страни, упослио капитена "вукова", који је матирао Луку Билобрка.

Покушавао је свим силама тим Блажа Слишковића да дође до изједначења, али безуспјешно све до већ описаног 79. минута. Након изједначења, настојали су домаћи фудбалери да направе потпуни преокрет, али Олимпик се одбранио, баш као и прије седам дана, када је у премијерлигашком окршају, такође на "Пецари" било 1:1.

У реваншу, Олимпик ће тражити своју шансу за први трофеј у Купу БиХ, а Широки Бријег трећи.

Коментари / 0

Оставите коментар