Prvi meč finala Kupa BiH: Široki - Olimpik 1:1

Pred revanš meč u Sarajevu za sedam dana, fudbaleri Olimpika ostvarili su dobar rezultat na gostovanju u Širokom Brijegu (1:1), pa će u drugom meču imati lijepu priliku da stignu do prvog trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine.

Fudbal 20.05.2015 | 21:40
Prvi meč finala Kupa BiH: Široki - Olimpik 1:1

Široki Brijeg je očigledno u krizi i velikim problemima.

Ekipa koja je veći dio sezone provela na čelu premijerligaškog karavana, te najavljivala borbu za duplu krunu, na kraju sezone mogla bi da ostane bez ijednog trofeja, ali i Evrope!

Olimpik je u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine ostvario povoljan rezultat, pa će u revanš za sedam dana na stadionu "Koševo" ući sa 1:1.

Promašili su Širokobriježani veliki broj prilika, tačnije u većini navrata odlično je reagovao golman gostiju Dino Hamzić, pa je na kraju meč završen neriješeno.

Imali su domaći i penal, prečku, stativu, ali sve do 79. minuta nisu uspjeli da savladaju raspoloženog Hamzića. Tačnije, nisu ni tada uspjeli, nego je defanzivac tima iz Sarajeva Bojan Regoje nespretno zahvatio loptu i savladao svog golmana za konačnih 1:1.

Prethodno je u 9. minutu veliku grešku odbrambene linije domaćih kaznio iskusni Veldin Muharemović. Danijel Brković prošao je po desnoj strani, uposlio kapitena "vukova", koji je matirao Luku Bilobrka.

Pokušavao je svim silama tim Blaža Sliškovića da dođe do izjednačenja, ali bezuspješno sve do već opisanog 79. minuta. Nakon izjednačenja, nastojali su domaći fudbaleri da naprave potpuni preokret, ali Olimpik se odbranio, baš kao i prije sedam dana, kada je u premijerligaškom okršaju, takođe na "Pecari" bilo 1:1.

U revanšu, Olimpik će tražiti svoju šansu za prvi trofej u Kupu BiH, a Široki Brijeg treći.

Komentari / 0

Ostavite komentar