Порто то не памти - везао две сезоне без трофеја први пут после 39 годна?!

Откако је Пинто да Коста сео у фотељу Змајева на стадиону Драгао нису осетили овакав пост.

Фудбал 22.05.2015 | 21:20
Порто то не памти - везао две сезоне без трофеја први пут после 39 годна?!

Било је током година доминације Бенфике сезона у којима Порто није могао да примирише пехару у националном првенству, па ни у Купу. Али некако је увек стизао барем до финала најмасновнијег такмичења, а онда је у борби за трофеј Суперкупа показивао своје најлепше лице и настављао ниску успеха. Све до ове 2015. Године коју ће на стадиону Драгао упамтити као ону у којој су дочекали да и две пуне сезоне чекају на нови експонат у клупском музеју.

Само две сезоне рећи ће већина, али у Порту су поставили високе стандарде. Последњи пут када им се десило да више од 24 месеци чекају на пехар у неком значајном такмичењу неки сасвим други људи су седели у канцеларијама. По освајању Купа јула 1968. године постили су Змајеви све до маја 1977.

Годину раније је у председничку фотељу сео Пинто да Коста, човек који и данас, пуних 39 лета касније ведри и облачи у Порту. Вратио је тренера Хозе Марија Педрота, истог оног који је клубу донео тај Куп из 1968. Већ 1977. још један, па две титуле... Успеси су се од тада само ређали...

Истински великан. То је Порто.

Коментари / 0

Оставите коментар