Porto to ne pamti - vezao dve sezone bez trofeja prvi put posle 39 godna?!

Otkako je Pinto da Kosta seo u fotelju Zmajeva na stadionu Dragao nisu osetili ovakav post.

Fudbal 22.05.2015 | 21:20
Porto to ne pamti - vezao dve sezone bez trofeja prvi put posle 39 godna?!

Bilo je tokom godina dominacije Benfike sezona u kojima Porto nije mogao da primiriše peharu u nacionalnom prvenstvu, pa ni u Kupu. Ali nekako je uvek stizao barem do finala najmasnovnijeg takmičenja, a onda je u borbi za trofej Superkupa pokazivao svoje najlepše lice i nastavljao nisku uspeha. Sve do ove 2015. Godine koju će na stadionu Dragao upamtiti kao onu u kojoj su dočekali da i dve pune sezone čekaju na novi eksponat u klupskom muzeju.

Samo dve sezone reći će većina, ali u Portu su postavili visoke standarde. Poslednji put kada im se desilo da više od 24 meseci čekaju na pehar u nekom značajnom takmičenju neki sasvim drugi ljudi su sedeli u kancelarijama. Po osvajanju Kupa jula 1968. godine postili su Zmajevi sve do maja 1977.

Godinu ranije je u predsedničku fotelju seo Pinto da Kosta, čovek koji i danas, punih 39 leta kasnije vedri i oblači u Portu. Vratio je trenera Hoze Marija Pedrota, istog onog koji je klubu doneo taj Kup iz 1968. Već 1977. još jedan, pa dve titule... Uspesi su se od tada samo ređali...

Istinski velikan. To je Porto.

Komentari / 0

Ostavite komentar