КЛС: Мега јесте борбена, али је Звезда побједила!

Кошаркаши Црвене звезде задржали су максималан учинак и после осмог кола у Суперлиги Србије.

Кошарка 20.05.2015 | 20:20
КЛС: Мега јесте борбена, али је Звезда побједила!

Црвено-бели су у дербију 8. рунде победили Мега Лекс у Сремској Митровици са 90:86 у веома борбеном мечу.

Изузетно борбени домаћин је имао предност у већем делу утакмице, у неколико наврата имао је и двоцифрену предност, али Звезда је у последњој деоници заиграла колико је потребно и остварила је нови тријумф, наневши Меги пети пораз у исто толико међусобних мечева ове сезоне.

Бобан Марјановић предводио је Звезду са 20 поена и 7 скокова, Џенкинс је додао 16 уз по три скока и крађе, Вилијамс је убацио 14 уз 5 асистенција, а Митровић је имао 13 поена, 7 скокова и 3 асистенције. На другој страни, сјајн је био Кори Вебстер са 22 поена, Јокић је имао 17 поена и 8 скокова, а Миљеновић 12 поена и 8 асистенција.

Ток меча:

Утакмица је почела веома ефикасно, на обе стране. Бобан Марјановић је у свом стилу отворио меч, али је и Шуловић са стартних пет поена такође веома добро почео на позицији пет.

Ипак, псоле ефикасног почетка уследио је период игре у којем су екипе правиле доста грешака, а Звезда је успевала да одржи минималну предност. Прво вођство Меги донео је Јокић са две везане тројке – 13:11. Мега је играла веома добро у наставку прве деонице и после 10 минута имала је осам поена вишка – 23:15.

Ништа се ни почетком друге деонице није променило, а Мега је у 13. минуту стигла и до +11, па је Радоњић морао да затражи први тајм-аут (30:19).

После минута одмора Звезда се уозбиљила, везала је серију 11-4 и вратила се у меч (34:30). Домаћин је ипак одбио тај налет шампиона АБА лиге и у 18. минуту је вратио осам поена предности – 40:32.

У финишу полувремена Звезда је имала минус три, али је Јарамаз убацио тројку за 46:40 после 20 минута.

Почетак другог дела припао је успаваном Маркусу Вилијамсу. Звездин плеј убацио је две везан тројке и приближио свој тим на само минус два – 54:52.

Није ту стао леворуки Американац, пошто је нешто касније убацио и трећи далекометни хитац за 58:58. Вилијамс је играо сјајно у трећој деоници, али није имао помоћ саиграча и Мега је поново одбила налет гостију.

У самом финишу треће четвртине Вилијамс је због приговора добио техничку, а Мега је то искористила и после 30 минута је водила са 71:65. Много нервозне унеле су, пре свега, судије у овај меч, па је на старту последње четвртине било много тензија на терену.

Мега је искористила нервозу Звезде и дошла је до +8 пет минута пре краја (80:72). Радоњић је затражио минут одмора после којег је Звезда одговорила серијом 12-1 за вођство 82:81, три минута пре краја.

Јокић је на кратко вратио преднопст Меги, али Марјановић и Џенкинс донели су Звезди +3 65 секунди пре краја (86:83).

Звезда је освојила лопту, имала је напад и прилику да практично реши меч, али није успела, а Крстић је у контри смањио на 86:85, пола минута пре краја. После тајм-аута Џенкинс је сјајним продором донео +3 Звезди, на другој страни је Вебстер промашио, а Митровић је оверио тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар