KLS: Mega jeste borbena, ali je Zvezda pobjedila!

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak i posle osmog kola u Superligi Srbije.

Košarka 20.05.2015 | 20:20
KLS: Mega jeste borbena, ali je Zvezda pobjedila!

Crveno-beli su u derbiju 8. runde pobedili Mega Leks u Sremskoj Mitrovici sa 90:86 u veoma borbenom meču.

Izuzetno borbeni domaćin je imao prednost u većem delu utakmice, u nekoliko navrata imao je i dvocifrenu prednost, ali Zvezda je u poslednjoj deonici zaigrala koliko je potrebno i ostvarila je novi trijumf, nanevši Megi peti poraz u isto toliko međusobnih mečeva ove sezone.

Boban Marjanović predvodio je Zvezdu sa 20 poena i 7 skokova, Dženkins je dodao 16 uz po tri skoka i krađe, Vilijams je ubacio 14 uz 5 asistencija, a Mitrović je imao 13 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Na drugoj strani, sjajn je bio Kori Vebster sa 22 poena, Jokić je imao 17 poena i 8 skokova, a Miljenović 12 poena i 8 asistencija.

Tok meča:

Utakmica je počela veoma efikasno, na obe strane. Boban Marjanović je u svom stilu otvorio meč, ali je i Šulović sa startnih pet poena takođe veoma dobro počeo na poziciji pet.

Ipak, psole efikasnog početka usledio je period igre u kojem su ekipe pravile dosta grešaka, a Zvezda je uspevala da održi minimalnu prednost. Prvo vođstvo Megi doneo je Jokić sa dve vezane trojke – 13:11. Mega je igrala veoma dobro u nastavku prve deonice i posle 10 minuta imala je osam poena viška – 23:15.

Ništa se ni početkom druge deonice nije promenilo, a Mega je u 13. minutu stigla i do +11, pa je Radonjić morao da zatraži prvi tajm-aut (30:19).

Posle minuta odmora Zvezda se uozbiljila, vezala je seriju 11-4 i vratila se u meč (34:30). Domaćin je ipak odbio taj nalet šampiona ABA lige i u 18. minutu je vratio osam poena prednosti – 40:32.

U finišu poluvremena Zvezda je imala minus tri, ali je Jaramaz ubacio trojku za 46:40 posle 20 minuta.

Početak drugog dela pripao je uspavanom Markusu Vilijamsu. Zvezdin plej ubacio je dve vezan trojke i približio svoj tim na samo minus dva – 54:52.

Nije tu stao levoruki Amerikanac, pošto je nešto kasnije ubacio i treći dalekometni hitac za 58:58. Vilijams je igrao sjajno u trećoj deonici, ali nije imao pomoć saigrača i Mega je ponovo odbila nalet gostiju.

U samom finišu treće četvrtine Vilijams je zbog prigovora dobio tehničku, a Mega je to iskoristila i posle 30 minuta je vodila sa 71:65. Mnogo nervozne unele su, pre svega, sudije u ovaj meč, pa je na startu poslednje četvrtine bilo mnogo tenzija na terenu.

Mega je iskoristila nervozu Zvezde i došla je do +8 pet minuta pre kraja (80:72). Radonjić je zatražio minut odmora posle kojeg je Zvezda odgovorila serijom 12-1 za vođstvo 82:81, tri minuta pre kraja.

Jokić je na kratko vratio prednopst Megi, ali Marjanović i Dženkins doneli su Zvezdi +3 65 sekundi pre kraja (86:83).

Zvezda je osvojila loptu, imala je napad i priliku da praktično reši meč, ali nije uspela, a Krstić je u kontri smanjio na 86:85, pola minuta pre kraja. Posle tajm-auta Dženkins je sjajnim prodorom doneo +3 Zvezdi, na drugoj strani je Vebster promašio, a Mitrović je overio trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar