Историја Реала каже: Карло баш шета по ужету!

"Сезона без трофеја није катастрофа за Реал. Али јесте близу тога", сликовито је Пеђа Мијатовић описао расположење на "Бернабеуу".

Фудбал 21.05.2015 | 19:20
Историја Реала каже: Карло баш шета по ужету!

Реал Мадрид би веома лако и прилично очекивано могао да остане без тренера на крају ове сезоне.

Потрага за заменом Карла Анћелотија већ траје. У уторак је наговештено да би на његово место могао Јирген Клип. У среду је Италијан већ "враћен" у Милан.

Нагађања трају и тек ће их бити, све до разрешења тренутне, мучне ситуације на "Бернабеуу", на који овог пролећа неће доћи ниједан трофеј. Шампион Примере је Барселона, која би лако могла да постане и првак Лиге шампиона, ако у финалу победи Јувентус.

Куп краља (финале Барса - Атлетик) још од зимус је завршена прича за "краљевиће".

Угледни шпански лист "Марка", традиционално наклоњен Реалу, изнео је у среду анализу мучних дана у највећем клубу на свету. Наравно, са главним акцентом на статус Карла Анћелотија.

У 21. веку, на клупи Реала седело је 12 тренера и ниједан се није дуго задржао.

"Марка" оцењује да је са одласком Висентеа Дел Боскеа из клуба, 2003. године, завршен период стабилности "краљевског клуба". Од тада, руководство клуба није имало стрпљења за тренере који су окончали сезону без трофеја.

У сезони 2003/04, на клупи "краљевића" седео је Карлос Кеирош. Бивши помоћник Сер Алекса Фергусона напустио је клуб после 11 месеци (јун 2003, мај 2004), елиминације из осмине финала Лиге шампиона, пораза у финалу Купа и заузимања тек четврте позиције на табели.

Следеће сезоне - 2004/05, тренери Реала били су и Хозе Антонио Камачо и Маријано Гарсија Ремон и Вандерлеј Луксембурго, који је преузео екипу на крају ПРВЕ полусезоне. Бразилац се задржао 12 месеци и напустио Реал такође без иједног трофеја.

Ситуација је већ постајала алармантна...

У таквој ситуацији, једно од најлогичнијих решења био је долазак Фабија Капела, који је у сезони 2006/07 освојио титулу, али и добио отказ, јер многи нису били задовољни фудбалом који је Реал играо у том периоду.

На клупу су потом седали Бернд Шустер (јул 2007-децембар 2008), који је тврдио да је "немогуће победити на Ноу Кампу", а за њим и Хуанде Рамос (децембар 2008 - јун 2009), па Мануел Пелегрини (јун 2009 - мај 2010).

Највећи континуитет имао је Жозе Мурињо, који је радио од маја 2010. до јуна 2013. и отишао са једном освојеном титулом, освојеним Купом и низом свађа са жестоко подељеном свлачионицом...

За разлику од Португалца, Карло Анћелоти има феноменалан однос са играчима, а у биографији има и јако важну ставку - освајање "Ла Десиме".

Да ли ће новија историја Реала бити промењена?

Реалови трофеји од 2003.

Титуле Примере: 2007, 2008, 2012.

Куп краља: 2011, 2014.

Лига шампиона: 2014.

Коментари / 0

Оставите коментар