Istorija Reala kaže: Karlo baš šeta po užetu!

"Sezona bez trofeja nije katastrofa za Real. Ali jeste blizu toga", slikovito je Peđa Mijatović opisao raspoloženje na "Bernabeuu".

Fudbal 21.05.2015 | 19:20
Istorija Reala kaže: Karlo baš šeta po užetu!

Real Madrid bi veoma lako i prilično očekivano mogao da ostane bez trenera na kraju ove sezone.

Potraga za zamenom Karla Anćelotija već traje. U utorak je nagovešteno da bi na njegovo mesto mogao Jirgen Klip. U sredu je Italijan već "vraćen" u Milan.

Nagađanja traju i tek će ih biti, sve do razrešenja trenutne, mučne situacije na "Bernabeuu", na koji ovog proleća neće doći nijedan trofej. Šampion Primere je Barselona, koja bi lako mogla da postane i prvak Lige šampiona, ako u finalu pobedi Juventus.

Kup kralja (finale Barsa - Atletik) još od zimus je završena priča za "kraljeviće".

Ugledni španski list "Marka", tradicionalno naklonjen Realu, izneo je u sredu analizu mučnih dana u najvećem klubu na svetu. Naravno, sa glavnim akcentom na status Karla Anćelotija.

U 21. veku, na klupi Reala sedelo je 12 trenera i nijedan se nije dugo zadržao.

"Marka" ocenjuje da je sa odlaskom Visentea Del Boskea iz kluba, 2003. godine, završen period stabilnosti "kraljevskog kluba". Od tada, rukovodstvo kluba nije imalo strpljenja za trenere koji su okončali sezonu bez trofeja.

U sezoni 2003/04, na klupi "kraljevića" sedeo je Karlos Keiroš. Bivši pomoćnik Ser Aleksa Fergusona napustio je klub posle 11 meseci (jun 2003, maj 2004), eliminacije iz osmine finala Lige šampiona, poraza u finalu Kupa i zauzimanja tek četvrte pozicije na tabeli.

Sledeće sezone - 2004/05, treneri Reala bili su i Hoze Antonio Kamačo i Marijano Garsija Remon i Vanderlej Luksemburgo, koji je preuzeo ekipu na kraju PRVE polusezone. Brazilac se zadržao 12 meseci i napustio Real takođe bez ijednog trofeja.

Situacija je već postajala alarmantna...

U takvoj situaciji, jedno od najlogičnijih rešenja bio je dolazak Fabija Kapela, koji je u sezoni 2006/07 osvojio titulu, ali i dobio otkaz, jer mnogi nisu bili zadovoljni fudbalom koji je Real igrao u tom periodu.

Na klupu su potom sedali Bernd Šuster (jul 2007-decembar 2008), koji je tvrdio da je "nemoguće pobediti na Nou Kampu", a za njim i Huande Ramos (decembar 2008 - jun 2009), pa Manuel Pelegrini (jun 2009 - maj 2010).

Najveći kontinuitet imao je Žoze Murinjo, koji je radio od maja 2010. do juna 2013. i otišao sa jednom osvojenom titulom, osvojenim Kupom i nizom svađa sa žestoko podeljenom svlačionicom...

Za razliku od Portugalca, Karlo Anćeloti ima fenomenalan odnos sa igračima, a u biografiji ima i jako važnu stavku - osvajanje "La Desime".

Da li će novija istorija Reala biti promenjena?

Realovi trofeji od 2003.

Titule Primere: 2007, 2008, 2012.

Kup kralja: 2011, 2014.

Liga šampiona: 2014.

Komentari / 0

Ostavite komentar