Нико жели трећу побједу заредом у Монаку!

Возач Мерцедеса Нико Розберг покушаће у недељу да оствари трећу узастопну победу у Монте Карлу.

Остали спортови 22.05.2015 | 17:20
Нико жели трећу побједу заредом у Монаку!

Розберг је тријумфовао на Каталуњи пре две недеље, па жели новим тријуфом у Монаку да се додатно приближи лидеру Формуле 1, тимском колеги Луису Хамилтону.

У трку у Монаку, земљи где је одрастао, Розберг улази са много самопоуздања после победе у прошлој трци у Шпанији.

Немац је победио у последње две трке у Монте Карлу, а током квалификација прошле године сукобио се са Хамилтоном, који га је оптужио да га је намерно ометао.

Тада је почео сукоб двојице Мерцедесових навијача који је трајао до краја сезоне, у којој је Британац у последњој трци у Абу Дабију освојио шампионску титулу.

Њихов однос се мало побољшао ове сезоне, пошто је Хамилтон честитао Розбергу победу у Шпанији. Британац сада има 20 бодова предности у генералном пласману.

"Видели смо како се прошле године мењала предност Хамилтона и Розберга и мислим да ће исто бити и ове сезоне. Они су психички јаки, отпорни и мрзе да губе", рекао је директор мотоспорта у Мерцедесу Тото Волф.

Пре трке у Шпанији, на којој је Розберг искористио пол позицију и победио, Хамилтон је победио на три узастопне трке и имао је четири пол позиције.

Хамилтон је пре трке у Монте Карлу потписао нови, трогодишњи уговор са Мерцедесом, по којем ће у Формули 1 остати до 2018. године.

Он је на последње 24 трке 21 пут био на подијуму уз 14 победа, пет других места и два трећа места. Током каријере Хамилтон је остварио 36 победа.

Коментари / 0

Оставите коментар