Какав обрт! Кавани на Калдерон, Јуве доводи Ван Персија?!

Има логике ако се присетимо како су до сада пословали Атлетико и торинска Стара дама.

Фудбал 22.05.2015 | 21:40
Какав обрт! Кавани на Калдерон, Јуве доводи Ван Персија?!

Са једне стране делује логично – Атлетико је увек волео да у самом шпицу има звер од нападача, а Единсон Кавани савршено се уклапа у тај профил. Италијански клубови, па и Јувентус наравно, умели су и те како да проберу играча кога су у неким другим земљама прогласили за истрошеног – Робин Ван Перси управо проживљава такве тренутке у Енглеској. Италијански Медијасет сабрао је два и два и закључио да био Јуве ипак могао да се окрене ка Холађанину!

Шалу на страну, пословично добро обавештени Медијасет наводи да је Атлетико већ кренуо у мисију Кавани и да уз себе има и подршку суперагента Жоржа Мендеша. Дијего Симеоне је и раније говорио да је наставак Атлетиковог успона немогућ без Уругвајца или бар Интеровог Маура Икардија.

Јувентус пак не воли да се упушта у лицитације. Штедљив је то клуб. Јула 2013. је Карлоса Тевеза довео из Манчестер Ситија за "свега" 9.000.000 евра. Био је то пун погодак. Ван Перси је у сличној позицији као тада Аргентинац. Манчестер јунајтед би радо уштедео на његовој заради, у августу ће Холанђанин напунити 32 године, па Јуве вероватно не би морао да издвоји више од 7.000.000 или 8.000.000 евра. Кавани је значајно скупљи.

Стара дама притом неће имати огроман буџет за појачања. Такав је бар план, јер Јуве жели да задржи Пола Погбу у Торину. Да би то учинио можда ће морати да прода Артура Видала. Идеја је да заузврат доведе Роминог Раџу Најнголана. Вучица обично не продаје за мале паре, али Најнголан је и даље делом у власништву Каљарија, који за своју половину тражи чак 15.000.000 евра, док Рома нуди 11.000.000 и Федерика Вивијанија. Младом везисти се пак не иде на Сардинију, већ би на Сицилију – у Палермо.

Чека нас занимљив почетак лета на "чизми".

Коментари / 0

Оставите коментар