Kakav obrt! Kavani na Kalderon, Juve dovodi Van Persija?!

Ima logike ako se prisetimo kako su do sada poslovali Atletiko i torinska Stara dama.

Fudbal 22.05.2015 | 21:40
Kakav obrt! Kavani na Kalderon, Juve dovodi Van Persija?!

Sa jedne strane deluje logično – Atletiko je uvek voleo da u samom špicu ima zver od napadača, a Edinson Kavani savršeno se uklapa u taj profil. Italijanski klubovi, pa i Juventus naravno, umeli su i te kako da proberu igrača koga su u nekim drugim zemljama proglasili za istrošenog – Robin Van Persi upravo proživljava takve trenutke u Engleskoj. Italijanski Medijaset sabrao je dva i dva i zaključio da bio Juve ipak mogao da se okrene ka Holađaninu!

Šalu na stranu, poslovično dobro obavešteni Medijaset navodi da je Atletiko već krenuo u misiju Kavani i da uz sebe ima i podršku superagenta Žorža Mendeša. Dijego Simeone je i ranije govorio da je nastavak Atletikovog uspona nemoguć bez Urugvajca ili bar Interovog Maura Ikardija.

Juventus pak ne voli da se upušta u licitacije. Štedljiv je to klub. Jula 2013. je Karlosa Teveza doveo iz Mančester Sitija za "svega" 9.000.000 evra. Bio je to pun pogodak. Van Persi je u sličnoj poziciji kao tada Argentinac. Mančester junajted bi rado uštedeo na njegovoj zaradi, u avgustu će Holanđanin napuniti 32 godine, pa Juve verovatno ne bi morao da izdvoji više od 7.000.000 ili 8.000.000 evra. Kavani je značajno skuplji.

Stara dama pritom neće imati ogroman budžet za pojačanja. Takav je bar plan, jer Juve želi da zadrži Pola Pogbu u Torinu. Da bi to učinio možda će morati da proda Artura Vidala. Ideja je da zauzvrat dovede Rominog Radžu Najngolana. Vučica obično ne prodaje za male pare, ali Najngolan je i dalje delom u vlasništvu Kaljarija, koji za svoju polovinu traži čak 15.000.000 evra, dok Roma nudi 11.000.000 i Federika Vivijanija. Mladom vezisti se pak ne ide na Sardiniju, već bi na Siciliju – u Palermo.

Čeka nas zanimljiv početak leta na "čizmi".

Komentari / 0

Ostavite komentar