Које су и чије фирме клијенти Владе Српске?

Влада Републике Српске сарадјује са фирмама које се налазе на црној листи Свјестске банке и тим фирмама обезбједјује милионске уговоре и послове подаци су Центра за истраживачко новинарство. Министар финансија Зоран Тегелтија тврди како Влада нема никакву одговорност у тој причи.

Република Српска 20.05.2015 | 23:00
Које су и чије фирме клијенти Владе Српске?

Информација да се фирме Младена Милановића Каје из Мркоњић Града МГ Минд и Мркоњић путеви налазе на такозваној црној листи Свјетске банке због сумњи у преваре и корупцију није сметала Влади Републике Српске али и Граду Бањалука да са овим фирмама наставе да потписују послове вриједне милионе показују подаци базе података Центра за истраживачко новинарство. 

Поменуте фирме под санкцијама Свјетске банке су од августа 2012.

Влада Српске је у 2014 години са МГ Миндом у оквиру пројекта хитне помоћи и заштите од поплава потписала два пројекта укупне вриједности готово пет милиона марака.

Министар финансија Зоран Тегелтија очигледно нерадо прича на ту тему али има образложење за потписивање уговора са фирмама које су на црној листи Свјетске банке.

Према истим подацима у наведеном периоду са фирмама МГ Минд и Мркоњић путеви Град Бањалука је потписао 18 уговора укупне вриједности 4.758.000 марака.

И градоначелник има образложење готово идентично министровом.

Младен Милановић из Мркоњић Града власник фирми МГ Минд и Мркоњић путеви за БН појашњава да се његове фирме не налазе ни на каквим црним листама већ само под санкцијом Свјетске банке али због неспоразума односно сукоба са појединцима из Свјетске банке.

Милановић све досадашње медијске наводе на ову тему назива измишљотинама.

Младен Милановић слови за једног од најутицајних људи у Републици Српској и за једног од најближих сарадника министра финансија Зорана Тегелтије. Власник је бањалучке Тржнице, а однедавно и бањалучке Чистоће измедју осталог.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

мука

20.05.2015 15:09

У РС нема посла мале плате мизерне пензије народ једва саставља да преживи све скупо и за све мораш имати новце, док они на све имају одговор који само њима одговара и од свега се ограђују на постављена питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васкрсија

20.05.2015 15:43

Док год ћути, тако це бити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

20.05.2015 15:54

Народе рекао си шта си имао у Октобру, сад гледај своја посла, а пустите Владу да доврши започето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мг

20.05.2015 17:10

НАРОДЕ ТАЈ МАЛИ СМРДО ЗВАНИ КАЈА ТО ЈЕ ТОЛИКО ПРОКЛЕТ ЦОВЈЕК ДА ЈЕ СВЕ ЊЕГОВО НЕ БИ БИО ЗАДОВОЉАН, А МЕТАР ИПО, БОЗЕ САЦУВАЈ. ВАРА ПЕРЕ, АЛ КАО ПРАВИ ЦРКВЕ. Е МОЈ КАЈА ЗНА БОГ ДА СУ ТО НАРОДНЕ ПАРЕ САМО ТИ МИСЛИС ДА И ЊЕГА МОЗЕС ПРЕВАРИТИ КАО И НАРОД, АЛИ ВАРАС СЕ БОГ ЈЕ НАЈВЕЦИ И ОН ЦЕ ТИ СУДИТИ ЈЕР НИЈЕ НАСЕ ДА ТИ СУДИМО. НЕКА ТИ ЈЕ ВЈЕЦНО ХВАЛА МИСУ МАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњавор

20.05.2015 18:53

Никако нисте ово требали написати,па супруга министра Д.Мектића ради управо у МГ МИНД у Прњавору,ццццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

20.05.2015 19:25

Све је то Тегелтино. И Нитес је Тегелтијин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx прњавор

20.05.2015 19:29

Па Гатариц као нацелник Прњавора и потпррдсједник СДС-а дао је све дозволе Каји у Прњавору за каменоломе. Асвалтна база ради на црно.све послове за опстину ради Каја. О цему ви то СДС-овци прицате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко МГрад

20.05.2015 19:30

Сви у Мграду знамо да Каја запосљава велики број радника,гради цркве ,помазе свакоме и јако је способан цовјек и њега треба поставити за министра привреде а не нападати га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин

20.05.2015 21:20

Колико вас у мркоњицу. Сака људи а ови остали су у бањалуци. Гори сте од гламоцака за вријеме и после рата....

Name

перо

20.05.2015 22:17

Колико ја видим ви у србској остацете И без гаца!?

ОДГОВОРИТЕ