Лига БиХ: Игокеа - Широки у финалу плеј-офа!

Кошаркаши Игокее савладали Слободу у Тузли 97:75 и пласирали се у финале плеј-офа за првака БиХ, док је Широки био бољи од Спарса.

Кошарка 20.05.2015 | 18:00
Лига БиХ: Игокеа - Широки у финалу плеј-офа!

Полуфинална серија између Игокее и Слободе завршена је већ послије друге утакмице, а у финале ће Александровчани.
Послије убједљиве побједе 113:75 првој утакмици у Лакташима, у табору Игокее очекивали су много тежи посао у дворани Мејдан у Тузли, али су поново били убједљиви, овај пут било је 97:75.

Још једном се играло на много поена и послије прве четвртине Игокеа је водила 31:26, а на полувремену је предност нарасла на +11 – било је 53:42.

Екипа Дамира Мулаомеровића није успјела да се врати у игру ни у наставку, па је Игокеа полако повећавала предност и на крају славила 97:75.

Игокеу су до проласка у финале плеј-офа водили Хеслип са 27 и Бунић са 18 поена, док је у редовима Слободе најефикаснији био Хасандића са 12 поена.

И Широки је у два меча ријешио питање финалисте. У првим мечу на домаћем терену кошаркаши Ивана Велића до побједе су дошли у посљедњим секндама, док је у Сарајеву било мање неизвијесности.

Широки је славио 69:62.

Финална серија игра се на три побједе. Предност домаћег терена има Игокеа, а први меч финала на распореду је 26. маја у Лакташима.

Коментари / 0

Оставите коментар