Liga BiH: Igokea - Široki u finalu plej-ofa!

Košarkaši Igokee savladali Slobodu u Tuzli 97:75 i plasirali se u finale plej-ofa za prvaka BiH, dok je Široki bio bolji od Sparsa.

Košarka 20.05.2015 | 18:00
Liga BiH: Igokea - Široki u finalu plej-ofa!

Polufinalna serija između Igokee i Slobode završena je već poslije druge utakmice, a u finale će Aleksandrovčani.
Poslije ubjedljive pobjede 113:75 prvoj utakmici u Laktašima, u taboru Igokee očekivali su mnogo teži posao u dvorani Mejdan u Tuzli, ali su ponovo bili ubjedljivi, ovaj put bilo je 97:75.

Još jednom se igralo na mnogo poena i poslije prve četvrtine Igokea je vodila 31:26, a na poluvremenu je prednost narasla na +11 – bilo je 53:42.

Ekipa Damira Mulaomerovića nije uspjela da se vrati u igru ni u nastavku, pa je Igokea polako povećavala prednost i na kraju slavila 97:75.

Igokeu su do prolaska u finale plej-ofa vodili Heslip sa 27 i Bunić sa 18 poena, dok je u redovima Slobode najefikasniji bio Hasandića sa 12 poena.

I Široki je u dva meča riješio pitanje finaliste. U prvim meču na domaćem terenu košarkaši Ivana Velića do pobjede su došli u posljednjim sekndama, dok je u Sarajevu bilo manje neizvijesnosti.

Široki je slavio 69:62.

Finalna serija igra se na tri pobjede. Prednost domaćeg terena ima Igokea, a prvi meč finala na rasporedu je 26. maja u Laktašima.

Komentari / 0

Ostavite komentar