Интер доводи и Туреа и Моту!

Потпредседник Интера уверен да ће прекаљени задњи везни Ситија заиграти на "Меаци". Нада се и једном повратнику у клуб.

Фудбал 21.05.2015 | 12:40
Интер доводи и Туреа и Моту!

О преласку Јаја Туреа из Манчестер сити у Интер претходних недеља и месеци писано је и писано и писано и писано...

Када ће бити завршена сага? Потпредседник Интера Хавијер Занети покушао је да одговори на то питање.

"Преговори су дошли до тачке са које се види успешан крај. Тренутно смо уверени можемо да их успешно завршимо", објаснио је Занети.

Осим искусног везисте (32) из Обале Слоноваче, Интер је заинтересован за још једног играча средине терена, који је са великим успехом носио црно-плави дрес.

"Велика нам је жеља и да вратимо Тијага Моту, већ овог лета", рекао је Аргентинац и појаснио:

"Ако би и он стигао, допринос који би пружио био би огроман. Познаје клуб, има велико искуство, велики квалитет и један је од најјачих 'везњака' уз које сам играо. Веома је интелигентан", додао је Занети.

Шанса да Јаја Туре оде из Ситија велика је још од зиме. Хоће ли и Мота (32) напустити ПСЖ после три године? Такође је врло вероватно, с обзиром на то да му следеће сезоне истиче уговор.

Ове сезоне, бивши репрезентативац Бразила и Италије одиграо је 24 првенствене утакмице за шампиона Француске. Његовим повратком, Интер би добио на чврстини, као и на квалитету, који ће му бити неопходан да се следеће сезоне докопа Европе.

Ове такмичарске године, "неразури" два кола пре краја Серије А имају четири поена мање од Ђенове, која "држи" последње место "квалификационо" међународна такмичења.

Јаја Туре никад није играо у Италији (Беверен, Металург, Олимпијакос, Монако, Барселона, Сити), док се Мота преселио на "Чизму" 2008, после девет година боравка у Барселони, у којој је играо за 'А' тим од 2001. У Интер је стигао 2009. и до 2012. освојио Лигу шампиона (2010), Серију А (2010), два Купа Италије (2010, 2011)...

Коментари / 0

Оставите коментар