Inter dovodi i Turea i Motu!

Potpredsednik Intera uveren da će prekaljeni zadnji vezni Sitija zaigrati na "Meaci". Nada se i jednom povratniku u klub.

Fudbal 21.05.2015 | 12:40
Inter dovodi i Turea i Motu!

O prelasku Jaja Turea iz Mančester siti u Inter prethodnih nedelja i meseci pisano je i pisano i pisano i pisano...

Kada će biti završena saga? Potpredsednik Intera Havijer Zaneti pokušao je da odgovori na to pitanje.

"Pregovori su došli do tačke sa koje se vidi uspešan kraj. Trenutno smo uvereni možemo da ih uspešno završimo", objasnio je Zaneti.

Osim iskusnog veziste (32) iz Obale Slonovače, Inter je zainteresovan za još jednog igrača sredine terena, koji je sa velikim uspehom nosio crno-plavi dres.

"Velika nam je želja i da vratimo Tijaga Motu, već ovog leta", rekao je Argentinac i pojasnio:

"Ako bi i on stigao, doprinos koji bi pružio bio bi ogroman. Poznaje klub, ima veliko iskustvo, veliki kvalitet i jedan je od najjačih 'veznjaka' uz koje sam igrao. Veoma je inteligentan", dodao je Zaneti.

Šansa da Jaja Ture ode iz Sitija velika je još od zime. Hoće li i Mota (32) napustiti PSŽ posle tri godine? Takođe je vrlo verovatno, s obzirom na to da mu sledeće sezone ističe ugovor.

Ove sezone, bivši reprezentativac Brazila i Italije odigrao je 24 prvenstvene utakmice za šampiona Francuske. Njegovim povratkom, Inter bi dobio na čvrstini, kao i na kvalitetu, koji će mu biti neophodan da se sledeće sezone dokopa Evrope.

Ove takmičarske godine, "nerazuri" dva kola pre kraja Serije A imaju četiri poena manje od Đenove, koja "drži" poslednje mesto "kvalifikaciono" međunarodna takmičenja.

Jaja Ture nikad nije igrao u Italiji (Beveren, Metalurg, Olimpijakos, Monako, Barselona, Siti), dok se Mota preselio na "Čizmu" 2008, posle devet godina boravka u Barseloni, u kojoj je igrao za 'A' tim od 2001. U Inter je stigao 2009. i do 2012. osvojio Ligu šampiona (2010), Seriju A (2010), dva Kupa Italije (2010, 2011)...

Komentari / 0

Ostavite komentar