Бајерн ''мува'' Стерлинга, али - пита се и Ливерпул!

Брзоного крило тражи годишњу плату од 10 милиона евра, пише "Билд".

Фудбал 21.05.2015 | 12:00
Бајерн ''мува'' Стерлинга, али - пита се и Ливерпул!

Одлука Рахима Стерлинга (20) да не продужи уговор са Ливерпулом "алармирала" је богате ривалске клубове у Премијер лиги, али и првака Немачке.

Таблоид "Билд" објавио је да је Бајерн ступио у контакт са Стерлинговим заступницима, као и да на почетку има размимоилажења у финансијском делу, пошто клуб нуди 7,3 милиона евра годишње, а талентовани Енглез тражи - 10.

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола ће у летњем прелазном року располагати са 100 милона евра, од којих би око 50 милиона било уложено у Стерлингов трансфер.

Крилни нападач пореклом из Јамајке био би дугорочна замена за Арјена Робена и Франка Риберија, који су ове сезоне имали доста проблема са повредама.

Све ово је, донекле, рачун без крчмара, пошто Стерлинг има уговор са Ливерпулом на још две године и "редси" неће морати да га продају пре лета 2016.

Стерлинг је тренутно плаћен 35.000 фунти недељно, а одбио је повишицу на 100.000 фунти. Енглески медији подсећају да у сличној ситуацији 2013. године ни Луис Суарез није одмах пуштен да оде, па закључују да ће и Стерлинг можда бити приморан да остане на Енфилду, под условима из важећег уговора.

То значи да би званично најбољи млади фудбалер Ливерпула за ову сезону, током наредних годину дана био на губитку од око три милиона фунти.

Коментари / 0

Оставите коментар