Bajern ''muva'' Sterlinga, ali - pita se i Liverpul!

Brzonogo krilo traži godišnju platu od 10 miliona evra, piše "Bild".

Fudbal 21.05.2015 | 12:00
Bajern ''muva'' Sterlinga, ali - pita se i Liverpul!

Odluka Rahima Sterlinga (20) da ne produži ugovor sa Liverpulom "alarmirala" je bogate rivalske klubove u Premijer ligi, ali i prvaka Nemačke.

Tabloid "Bild" objavio je da je Bajern stupio u kontakt sa Sterlingovim zastupnicima, kao i da na početku ima razmimoilaženja u finansijskom delu, pošto klub nudi 7,3 miliona evra godišnje, a talentovani Englez traži - 10.

Trener Bajerna Pep Gvardiola će u letnjem prelaznom roku raspolagati sa 100 milona evra, od kojih bi oko 50 miliona bilo uloženo u Sterlingov transfer.

Krilni napadač poreklom iz Jamajke bio bi dugoročna zamena za Arjena Robena i Franka Riberija, koji su ove sezone imali dosta problema sa povredama.

Sve ovo je, donekle, račun bez krčmara, pošto Sterling ima ugovor sa Liverpulom na još dve godine i "redsi" neće morati da ga prodaju pre leta 2016.

Sterling je trenutno plaćen 35.000 funti nedeljno, a odbio je povišicu na 100.000 funti. Engleski mediji podsećaju da u sličnoj situaciji 2013. godine ni Luis Suarez nije odmah pušten da ode, pa zaključuju da će i Sterling možda biti primoran da ostane na Enfildu, pod uslovima iz važećeg ugovora.

To znači da bi zvanično najbolji mladi fudbaler Liverpula za ovu sezonu, tokom narednih godinu dana bio na gubitku od oko tri miliona funti.

Komentari / 0

Ostavite komentar