И званично: Оде Шави у Ал Сад!

Жива легенда Барселоне Шави Ернандес дефинитивно ће каријеру наставити у Катару, потврдио је његов менаџер Иван Кореча за Ројтерс.

Фудбал 21.05.2015 | 10:40
И званично: Оде Шави у Ал Сад!

Шави ће у четвртак саопштити јавности да после 18 година напушта Камп Ноу, а потписаће трогодишњи уговор са Ал Садом.

Кореча није коментарисао спекулације о плати од осам милиона евра годишње, али ће Шави као што је најављено помагати катарској фудбалској академији, бити амбасадор земље за Мундијал 2022, те менаџер тима.

Шави је један од најтрофејнијих фудбалера свих времена, освојио је са Барселоном више од 20 титула, а кључан је фактор чувеног "тики-така" механизма који је Барселони, али и шпанској фудбалској репрезентацији донео огроман успех у периоду од 2008-2012. године.

Ернандес ће последњи пут ииграти на Камп Ноу у суботу против Депортива, због чега је Барса тражила од Примере да промени протокол и на том мечу уручи титулу шампиона Шпаније.

Шави би могао да каријеру у Барселони оконча триплом круном, јер ће Каталонци играти још финале Купа краља са Атлетик Билбаом, те финале Лиге шампиона против Јувентуса у Берлину 6. јуна, што ће бити званично последњи његов меч за Барсу.

Коментари / 0

Оставите коментар