I zvanično: Ode Šavi u Al Sad!

Živa legenda Barselone Šavi Ernandes definitivno će karijeru nastaviti u Kataru, potvrdio je njegov menadžer Ivan Koreča za Rojters.

Fudbal 21.05.2015 | 10:40
I zvanično: Ode Šavi u Al Sad!

Šavi će u četvrtak saopštiti javnosti da posle 18 godina napušta Kamp Nou, a potpisaće trogodišnji ugovor sa Al Sadom.

Koreča nije komentarisao spekulacije o plati od osam miliona evra godišnje, ali će Šavi kao što je najavljeno pomagati katarskoj fudbalskoj akademiji, biti ambasador zemlje za Mundijal 2022, te menadžer tima.

Šavi je jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, osvojio je sa Barselonom više od 20 titula, a ključan je faktor čuvenog "tiki-taka" mehanizma koji je Barseloni, ali i španskoj fudbalskoj reprezentaciji doneo ogroman uspeh u periodu od 2008-2012. godine.

Ernandes će poslednji put iigrati na Kamp Nou u subotu protiv Deportiva, zbog čega je Barsa tražila od Primere da promeni protokol i na tom meču uruči titulu šampiona Španije.

Šavi bi mogao da karijeru u Barseloni okonča triplom krunom, jer će Katalonci igrati još finale Kupa kralja sa Atletik Bilbaom, te finale Lige šampiona protiv Juventusa u Berlinu 6. juna, što će biti zvanično poslednji njegov meč za Barsu.

Komentari / 0

Ostavite komentar