Босић и Савчић обиљежили годишњицу Прве посавске бригаде

Преживјели борци и старјешине, чланови породица погинулих и несталих бораца, ратни војни инвалиди, предсједник БОРС Миломир Савчић, делегације сусједних општина, предсједник СДС-а Младен Босић и представници Срба у брчанским органима власти, обиљежили су данас 23-у годишњицу првог постројавања Прве посавске бригаде ВРС.

Република Српска 20.05.2015 | 15:23
Босић и Савчић обиљежили годишњицу Прве посавске бригаде

Наше је да памтимо све значајне датуме из новије српске историје, учимо младе да нам се зло не понови, али и учинимо додатни напор за бољи статус оних који су је стварали у одбрамбено-отаџбинском рату, поручио је предсједник БОРС Миломир Савчић.

„Ми смо анализирали ситуацију и закључили да је за побољшање статуса незапосленуих демобилисаних бораца, а њих је највише, једино могуће остварити обезбјеђивањем пристојног борачког додатка на мјесечном нивоу. Иако смо свјесни тешке материјалне ситуације, од тог захтјева нећемо одустати“, нагласио је Савчић.

Пред 437 гогинулих, више од 2000 рањених и 700 инвалида ове бригаде која је била окосница одбране „коридора живота“ од Книна до Србије, рапортирао је њихов ратни командант, пензионисани генерал Милорад Кутлешић: „Није било узалуд – имамо Републику Српску“.

„Позивам, све демобилисане борце да се не дијелимо јер само јединствени можемо учинити пуно више у остваривању својих права која за сада превазилазе могућности Републике Српске, али нам сигурно у будућности неће бити оспорена“, закључио је Кутлешић.

Та права, оцијенили су предсједник локалног Удружења ветерана Живан Илић и предсједник СДС Младен Босић који је присуствовао свечаности, сведена су на готово увредљив и симболичан борачки додатак на мјесечном или годишњем нивоу.

„Тим људима који су стварали Републику Српску не треба било какав додатак – сигуран сам да они траже само да раде и живе од свог рада што им није омогућено“,закључио је Босић.

Након молитвеног помена погинулим припадницима 1. Посавске испред обелиска Српским браниоцима Брчког, положени су вијенци и букети.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ветеран...

20.05.2015 14:47

Погинулим јунацима нека је лака света земља.РВИ , и борцима желим све најбоље у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајевица

20.05.2015 15:39

Да ли ико тог Босица упита, ста це он ту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор

20.05.2015 16:38

Босицу свака цаст сто је досао на ово обиљезавање,да се неко сјети и људи који су најзаслузији за стварање Р.Српаке. Питање је гдје су цланови Владе и нас велики патриота Додик !?

Name

Милос-Брцко

20.05.2015 17:51

За твоју информацију Босиц је 4 године био борац у тој истој бригади,али дзаба то говорити вама бајиним ботовима,дезертер сектасима,а данас највецим криминалцима!

Name

аха

20.05.2015 18:27

Засто би Додик био ту, па није он ни основао ту бригаду, имате ви васе из сдс-а, који вас је и увео у тај сулуди рат, а сад вам крив опет Додик, ви ни сами не знате ста хоцете.

Name

босанац

20.05.2015 16:38

Цуј браниоцима Брцког а сви знамо да.92 у Брцком није било висе од 30% Срба ал ајд нек се слави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре босанац

21.05.2015 11:10

Па си ти мислио посто има само 30 посто Срба да то треба побити

Name

ПРАВОСЛАВНИ СРБИН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРОРУС

20.05.2015 17:03

Поздрављам г.преседника СДС-а Младена Босица И г.Савцица који све присутне гости који досли да обиљезе дан ПРВЕ СРПСАКЕ ПОСАВСКЕ БРИГАДЕ И одају поцаст палим борцима који су дали зивоте за српску републику И оцували српску Посавину захваљујуци српским јунацима ПРВЕ ПОСАВСКЕ БРИГАДЕ. Слава палим борцима , а презивелима јунацима велика захвалност за одбрану српске отадзбине са славним јунацима и врховним водјама СДС-а и генералима и јунацима ПРВЕ УДАРНЕ ПОСАВСКЕ СРПСКЕ БРИГАДЕ. Срецно Босицу српски Краљу и славни цувару Републике СРПСКЕ и њених БОРАЦА у одбрани отадзбинског рата Републике самосталне СРПСКЕ. Поздрав зивео СДС и њен преседник краљ Г. БОСИЦ. СРЕЦНО зив и здрав био успели смо настављамо не мозе нам нико ниста јаци смо од судбине само могу да нас мрзе они који нас не воле. А ми знамо добро који. Зивео СДС И независна самостална Република Српска И српска Прва Посавска Ударна-Бригада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немогу да вјерујем

20.05.2015 18:32

Мука ми је висе од тих обиљезавања годисњица, дај висе прекините са тим, ми имамо висе тих помена него цитава Европа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.05.2015 21:20

Поштујем и подржавам обиљежавања за све погинуле борце, борце и РВИ-е. На жалост што се тиче садашњости и будућности оних који су преостали чују се само излизане фразе које су и предходници причали. Што се мене тиче сви су они мени исти док нам не поправе живот на боље. Стварно су одавновно пређене све границе и ова власт изазива да опет узмемо пушке у руке. Никакви им закони неће помоћи. Ми знамо како су око нас звиждали меци и падале гранате за разлику од њих а још сигурно нисмо за "старо гвожђе".

ОДГОВОРИТЕ