Рађен: Направио сам грешку! Исправићу је...

Прослављени српски ватерполиста и репрезентативац Никола Рађен огласио се у уторак увече отвореним писмом.

Остали спортови 21.05.2015 | 08:20
Рађен: Направио сам грешку! Исправићу је...

Раније у току дана Ватерполо савез Србије потврдио је да су налази тестова који су стигли из ФИНА били позитивни.

У отвореном писму српској јавности, Никола је потврдио да је био позитиван на допинг тесту, да очекује казну, али и да у потпуности прихвата одговорност јер је бацио сенку на блиставу ватерполо каријеру...

Отворено писмо трофејног српског ватерполисте и члана пирејског Олимпијакоса, преносимо у целости:

"Иако сам првобитно путем друштевних мрежа, поручио да се, до окончања допинг постпупка нећу оглашавати, због великог интересовања јавности, одлучио сам да обратим отвореним писмом.

Тачно је да су налази на допинг тесту били позитивни, и да ми од стране ФИНА следи суспензија. Током своје дугогодишње каријере и највећих спортских успеха, био сам преко 20 пута тестиран, и сви допинг тестови, осим последњег, били су негативни. Прихватам одговорност за своје поступке и свестан сам последица које ће уследити, али се искрено надам да ћу бити у прилици да се поново вратим ватерполу. Направио сам грешку коју ћу исправити, а први корак на том путу је да грешку признам.

Посебно желим да истакнем да ми је жао што сам унео немир у своју породицу, што сам изневерио саиграче, тренере и што сам разочарао љубитеље ватерпола. Међутим, надам се да ћу мојим будућим ангажовањем поново придобити њихово поверење.

Велику захвалност дугујем пре свега мојој породици, али и свима онима који су ми пружили подршку у овом тешком тренутку".

Никола Рађен има импресивну каријеру. Са националним тимом освојио је чак 18 медаља, од тога 11 златних играјући на ОИ, СП, ЕП,Медитеранским играма, Универзијади, и наступајући за репрезентацију у Светској лиги.

Са екипама Партизана и Црвене звезде освајао је титуле првака Европе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

УГ

21.05.2015 06:28

Поштено брате од тебе . Пуно среће и здравља ти желим и ако бог да данам се што прије вратиш у базен .

ОДГОВОРИТЕ