БиХ треба милијарда КМ од ММФ-а

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда оцијенио је да је милијарда марака кредита минимум који је БиХ потребан од Међународног монетарног фонда (ММФ) да би се кренуло у санирање буџета.

Босна и Херцеговина 20.05.2015 | 09:10
БиХ треба милијарда КМ од ММФ-а

Беванда каже да остаје да се види колико ће у коначници износити кредит, ако се ММФ, по окончању прегледа, позитивно одреди по захтјеву БиХ. 

''Зна се дефицит у РС, који износи око 500 милиона КМ. Исказани дефицит у ФБиХ је 684 милиона КМ, дакле то је по прорачуну. Али, ко зна какво је стварно стање у ФБиХ. Ја сам рекао да и од ММФ-а треба доћи до охрабрујућег приступа, јер смо гледали како реагују на кризне ситуације, као што је Грчка или Украјина, гдје се одобравају стотине милијарди. Једна милијарда КМ која би санирала прорачуне у БиХ нешто је што је минимум'', каже Беванда за "Аваз". 

(Дневни аваз)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ММФ

20.05.2015 07:19

Мало је милијарда, узмите бар двије, нека се нађе, да буде домаћински!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ариведерци

20.05.2015 07:35

Мало је то за вас, колико ви мозете покрасти! Кад вец спомињете дефиците и мањке, сто се не позовете на изјаве Кемала Цаусевица, па питате њега гдје су милијарде? Засто се не хапсе и не процесуирају прозвани па да се утврди ко је крао и да се плијени нелегално стецена имовина и новац на иностраним рацунима? Те имовине и пара има ко у бајкама, па добро би се попуниле рупе у будзету! Није ми јасно ко је овом лику дао мандат и на основу цега? Па овај и изгледа и прица ко неки махаласки јалијас. Прави улицни акценат. Висе лици на неког криминалца са Сицилије, овакав целав и са медицинком у сездесетој години зивота, него на неког способног и цеститог економског струцњака. Ни кравате мангуп не зна цестито носити. А сто би се и трудио да буде пристојан, кад овај народ воли ајдуке висе него пристојне и цестите! Ја одлазим одавде, одлуцио сам дефинитивно. Не знам гдје, само сто даље одавде. И никад се не врацам у проклету авлију. А ви се сви ј...те са свим овим преварантима којима сте дали и дајете мандате да вас пљацкају и задузују! И док вас буду ј...ли, обавезно да понесете лубриканте на свој рацун, и да наставите да мутаво цутите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах

20.05.2015 10:02

Ма немој тако ту је СДС да контролише сваку марку где иде а еуре ће да ставе у своје џепове.

Name

босна

20.05.2015 07:43

ЦУЈ ТИ ГЛАДНОГ,ХЕРЦЕГОВАЦКОГ СКУТОРА.,ОН БИ МИЛИЈАРДУ. ТАКВОГ МИНИСТРА ФИНАНСИЈА КАО ОН МОЗЕС НАЦИ НА УЛИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упоредба

20.05.2015 07:57

Е свака ти част Беванда кад БиХ упоређујеш са Грчком и Украјином. Кад почнеш да нас упоређујеш са Швајцарском онда можа и буде наде за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

20.05.2015 08:06

Само зауставите крадју без да се враца украдено И бице милијарди а не једна милијарда због које просите. Па само од пдв-а у БиХ се слије цирка 40 милијарди на нека је И 10 милијарди ето пара а гдје су остали порези итд. ЗАУСТАВИТЕ КРАДЈУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позовите Бранка Драгаша

20.05.2015 08:13

Овдје би можда помогао само један економски стручњак а то је дугогодишњи банкар Бранко Драгаш.Погледајте емисију Људовање на инернету и чућете шта он каже о овим квази стручњацима

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

20.05.2015 09:11

Неодговара багри прави И признати економисти,који неце радити како они свирају!!!

Name

баја од јаја

20.05.2015 09:11

Имао је Додик милијарду,а сада проси по белом свету као и ви!!!Од продаје телокома направио је само зграду у Бања Луки и ниста висе.Де узмите кредит па направите коју брзу цесту,или заврсите који аутопут до краја цовијеце.Са милијарду и по сто је онај леват имао могао је направити давно аутопут БЛ-ДОбој,или БЛ-Бјељина.БЛ-Бијељина би био одлицан јер би семберци брзе јефтиније и лаксе достављали своје пољопривредне производе у највеци град РС-а,а уједно би била и повезана два највеца града.Када погледам Зељку све ми је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола озрен

20.05.2015 09:30

Ко има икакво имање куцу на селу земљу нек поцне обрадјивати ако је досада био у граду.Горе и горе це бити онај ко буде имао своје имање и независан од система односно лоповлука бице свој цовјек.То посла јос сто има то има за 10 посто људи који су потомци ових криминалаца.Копирајте овај коментар да вас подсјети ста је писано на вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвијетин Љубинковиц

20.05.2015 10:33

Народе у Ребулици Српској,докле трпимо,: Одмах демострације док неби било после касно. Видите да се лопови само задузују и тај новац подзапају и опет кредит,: па докле тако???

Name

_

20.05.2015 10:55

БиХ не треба милијарду од ММФа него да се вас багрова ријеши. То би био неописив искорак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре: ОЗРЕН

20.05.2015 14:03

Е мој комшија (Тузла) нема се ту шта копирати, сав нормалан свијет који је овдје у БиХ зна то, али има оних 10% (политичари, родбина, везе) којима је добро, а нас 90% ко хебе, па кад би и од глади поцркали, или нас нахушкали једни на друге, њима је опет лијепо. Него то за земљу, можда ће мо морати давати у задругу за државу наш труд са наше земље, јер ови ће нам крв испити док не поцркамо.

ОДГОВОРИТЕ