"Хомосексуални семафори” остају

Слике на семафорима, које приказују истополне парове, а које су у Бечу постављене поводом Песме Евровизије и "Лајф бала", као знак толеранције, остаће за стално, најавила је министарка за саобраћај у влади покрајине и града Беч Марија Василаку.

Свијет 20.05.2015 | 08:43
"Хомосексуални семафори” остају

Она је истакла да је позитивна реакција грађана била велика, указујући да је више десетина хиљада фејсбук фанова показало да је овај "фотомотив" већ добио култни статус.

"Ово је одлично за прихватање хомосексуалних парова, али и за туризам у Бечу. Зато смо одлучили да нове симболе оставимо", поручила је Василаку.

Иначе слике истополних парова на семафорима постављено је на 49 локација у Бечу, где семафори уместо једног човечуљка који стоји или хода, приказују две жене или два мушкарца који стоје и ходају загрљени уз симбол срца.

Најпре је ова акција била предвиђена да траје до краја јуна, али позитивна реакција грађана навела је градске власти да се одлуче на трајно решење.

Иначе "хомосексуални" семафори наишли су и на широку међународну реакцију, па су о њима писали чак и главни амерички медији. Такође и у другим деловима Аустрије постоје позиви да се поставе исти семафори.

Тако је портпарол за туризам Социјалдемократске партије Аустрије (СПО) Макс Унтерајнер предложио да се ове слике монтирају на семафоре у другим градовима, али и скијалиштима.

Иначе постављање нових слика на семафоре на 49 локација у Бечу коштало је 63.000 евра, а вредност коју је ова акција остварила кроз скретање пажње међународних медија је огромна.

Једино Слободарска партија Аустрије (ФПО) критикује одлуку власти Беча да задржи семафоре са хомосексуалним сликама. Портпарол ФПО за питања везана за саобраћај Тони Махдалик је, у саопштењу, казао да би међународни ехо засигурно добили и семафори са сликама Осаме бин Ладена, Садама Хусеина.

"Реакција медија, пре свега у САД, са таквим сликама била би засигурно огромна и могла би дати даље импулсе туризму Беча", иронично је додао политичар ФПО.

(Агенције)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

пк

20.05.2015 06:48

Куд иде овај свијет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

20.05.2015 07:54

Нека онда И за зивитиње поставе мозда пас не зна да предје акк се не види да свјетлуца. Бозе сацувај ста се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

20.05.2015 08:30

Педерска посла као да немогу пролазити као сви остали на семафор нормални

ОДГОВОРИТЕ
Name

дно дна

20.05.2015 08:39

Узас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.05.2015 21:24

Изроди, људски шљам. Чега се паметан, стиди будала се поноси.

ОДГОВОРИТЕ