Стаменов: Број девет је мој срећни број

Представница Србије на Песми Евровизије у Бечу Бојана Стаменов изразила је посебну радост што је ушла у финале овог великог такмичења, честитала Аустрији на савршеном шоу и поручила да је број девет под којим је наступала њен срећни број.

Србија 20.05.2015 | 10:46
Стаменов: Број девет је мој срећни број

Она је на конференцији за штампу после прве полуфиналне вечери казала да је била нервозна док није изашла на бину, јер је то био моменат када је спознала да ће је пратити милиони људи у директном преносу.

"Такође, сам била нервозна док сам чекала да прозову име наше земље", рекла је Стаменов.

Она је извукла да буде у првом делу финалне вечери, које ће бити одржано у суботу, и казала да јој је свеједно када ће наступати, јер "оваква песма заслужује и да отвори Евровизију".

Она се осврнула и на мале техничке проблеме на почетку њеног наступа, рекавши да је нестао сигнал, али да је проблем одмах решен уз извињење.

Стаменов је рекла и да је позната по томе што воли да прича, али да је синоћ остала без текста, као и да је било дивно када је чула публику и њихову реакцију.

"Иначе, број девет је мој срећни број, број који нас је одвео у финале и под којим је наступала и Марија Шерифовић. Прочитајте између редова шта значи број девет“, поручила је она.

Стаменов је честитала Аустрији на савршеном шоу, и изразила дивљење Кончити Вурст.

Што се Марије Шерифовић тиче, Стаменов је казала да је од ње добила велику подршку, и најважнији савет, а то је да буде каква јесте, да се сконцентрише на песму и ужива.

"Хвала Маро“, поручила је она Шерифовићки која је била присутна у прес центру на конференцији за штампу.

Својим природним наступом Стаменов је измамила највише осмеха и реакције новинара из целог света.

Она је истакла да још није стигла да чита коментаре о њеном наступу и успех на друштвеним мрежама, али да је имала прилике да чује пар, и да јој је због тога срце пуно.

Током конференције за штампу, на којој су се обратили сви финалисти из првог полуфинала, извршено је извлачење ко ће у ком делу финала наступати.

У првом делу, поред Србије, наступаће Јерменија, Естонија и Белгија, а у другом Албанија, Русија, Румунија, Мађарска, Грчка и Грузија.

Представница Албаније Елхаида Дани казала је да је пресрећна због уласка у финале, рекавши да је небитно како ће проћи у завршиници и да је важно да је Албанија ушла у финале.

"Имала сам велику одговорност да представљам своју земљу на највећем музичком такмичењу“, истакла је она.

Представници Јерменије, групе „Џенеолоџи“, оценили су да је улазак у финале огроман успех, и да је он важан за Јермене који су расути широм света.

„Желимо да кроз музику ширимо љубав и мир. Ми смо спојили пет континената и дијаспору у нашу групу. Мислим да је то одлично“, поручили су они.

Представница Русије Полина Гагарина оценила је да је улазак у финале за њу као да први пут држи једну бебу, додајући да је ово њена друга беба, јер већ има сина. Она је навела и да њена песма говори о љубави, без обзира на кога се односи.

Представник Румуније Волтај изразио је задовољство што је успео да настави традицију уласка његове земље у финале Евровизије.

По 31. пут Румунија учествује у финалу Евросонга подсетио је он.

Представница Мађарске Буги истакла је да није било лако изаћи на бину после Србије, јер је песма Србије брза, а њена спора.

"За мене је најбитније да пренесем своју поруку на бини, није ми важно визуелно, и све друго. Поносна што смо пренели нашу поруку на најбољи могући начин“, истакла је она подсећајући да сама пише своје песме и да се у њима налазе њене мисли и осећања.

Такође је изразила уверење да се преко музике може мењати свет.

Представница Грчке Мариа Елена Кириаку оценила је да је њен пласман у финале важан за њену земљу.

„Због политичке и економске кризе сматрам да Грчка заслужује другу шансу. Ја сам добила прилику да певам своју песму још једном и да је поново чује цела Европа“, казала је она.

Елина Борн и Стиг Реста из Естоније изразили су захвалност свима који су за њих гласали, и указали на блискост са финским народом, подржавајући финске учеснике на Евровизији.

Нина Сублати из Грузије нагласила је да је њен улазак у финале битан за њену земљу.

"Наша земља је мала, а пуно људи жели да нас уништи“, подвукла је она рекавши да су Грузијци ратници, баш као што је назив њене песме.

Представница Белгије Лоик Нотет оценила је да је полуфинале било тешко и да је било пуно добрих песама.

Упитана у вези подељености у Белгији она је истакла да на Евровизији треба да се слуша срце, и да је синоћ цела Белгија била уједињена и јединствена.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БГД

20.05.2015 07:25

Добро пјева, драго ми је да је Србија отишла даље, само да је не гледам не дао бог ову хранити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабyблуе

20.05.2015 07:41

Конацно српски тенк усао у Бец! :)))) Сала мала, Бојана има одлицан глас али пјесма је по мени безвезе, било је пуно бољих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Бојана

20.05.2015 07:54

Само опуштено , без бриге! Усрећи нас све, има ваљда још људи који препознају таленат!

ОДГОВОРИТЕ