"Послије Груевског да се припреми Додик"

На Балкану то "пријатељство" на својој грбачи данас осећа Груевски, а, како ствари стоје, следећи на тапету је Милорад Додик. Нова америчка амбасадорка у БиХ није ни мало случајно нагласила да са Додиком неће да разговара због његове реторике.

Република Српска 20.05.2015 | 11:56
"Послије Груевског да се припреми Додик"

У стилу избацивања из Великог брата, почело је чишћење балканског политичког простора од за САД непослушних и неподобних. Наравно, увек се креће од оних који немају довољно ресурса да се заштите, а желели су да изнесу сопствени став, верујући да су председници држава или влада суверених земаља.

Иако неки тврде да им је власт помутила мозак, пратећи разне „обојене револуције“ по свету, склонији сам ставу да је њима заправо власт отворила очи и да су на делу осетили Кисинџерову максиму: „Бити непријатељ Америке је опасно, али бити пријатељ Америке је погубно“.

Заправо, у „пријатељском загрљају“ највеће силе на свету „пријатељски“ се остаје без ресурса, економије колабирају, земље долазе до бакрота, и онда, када пожелите да мало мање тако другујете и да ипак пронађете у свету још неког пријатеља, али правог, тада вам амерички „пријатељи“ изазову револуцију.

На Балкану то „пријатељство“ на својој грбачи данас осећа Груевски, а, како ствари стоје, следећи на тапету је Милорад Додик. Нова америчка амбасадорка у БиХ није ни мало случајно нагласила да са Додиком неће да разговара због његове реторике. Тиме му је дала до знања да он за САД није фактор са којим може да се сарађује, да је сметња и да би требало да буде скинут са власти како би се „сарадња“ поново успоставили, овај пут са неким ко уме да слуша и клима главом кад нова амбасадорка подвикне.

ДОДИК И ГРУЕВСКИ, СЛИЧНОСТИ И РАЗЛИКЕ

Разлика између Грувеског и Додика није мала. Груевски је ипак председник државе, док је Додик председник ентитета унутар државе. Груевски и данас има огромну подршку у народу у односу на опозицију, док је код Додика све то веома лабаво, па је на прошлим изборима за длаку остао у седлу док је војевао изборну битку са младим Огњеном Тадићем.

С обзиром на висок степен корумпираности појединаца у власти Републике Српске – на коју се додају ужасна бесперпективност, незапослесност и претње тероризмом – Додик са тако лабавим легитимитетом тешко да ће успети да се одржи. Наравно, САД трљају руке због тога јер ће им пут ка Додиковом обарању ићи доста лакше.

И Груевски и Додик морају да буду оборени јер су се претерано везали за Русију. Као такви, они су сметња.

Нисам сигуран да могу да издрже налете, али сваки дан њиховог отпора може да се рачуна у велики подвиг. Уколико им руска подршка не буде адекватнија, посебно Додику, обојица, а посебно он, неће имати шта да траже.

Урушавања Груевског и Додика је показна вежба шта чека Вучића и Орбана уколико не пристану да буду послушници. Пошто на то Вучић никако неће пристати, немојмо да нас изненади ако му изведу револуцију. За сада су и Вучић и Орбан велики залогаји, које није лако прогутати, али рушењем Груевског и Додика као слабијих лидера, САД чисте терен и припремају се за већи подухват – стављање компетног Балкана под своју контролу путем апсолутно марионетских режима.

СРБИЈА УОЧИ ВЕЛИКИХ ИСКУШЕЊА

Зато је Вучић и играо толико на карту борбе против корупције и зато је много важно да се народу покаже да се бори против организованог криминала, јер код Додика и Груевског, па и код Орбана, тај сегмент је најслабија карика. Јанукович у Украјни такође је рушен најпре путем ширења сазнања да се његово политичко окружење до бесвести обогатило, а народ је сиромашио. Корумпиране политичке елите су увек претходница урушавања режима. У Вучићевом случају то се тешко може употребити, јер, објективно, и ако има негде корупције, то је на неком локалном нивоу. Он је то на почетку своје власти препознао и кренуо у жесток обрачун, чиме је суштински добио велику народну подршку.

Зато је веома важно да настави са том борбом, јер тиме смањује могућност за напад оних што му желе револуцију. Тренутно Вучића углавном гађају тако што га медијски свакодневно свађају са председником државе, импутирају му сто пута да је диктатор и цензор у медијима, дубоко свесни да се то тешко прима код народа, јер објективно теза не стоји, али је ваља бескрајно понављати како би народу ушла у главу.

Други начин за гађање Вучића одвија се преко саме власти, па и странке, где покушавају да купе људе који би му у одсудном моменту заболи нож у леђа. Такође, потребно је да га у сваком сегемнту онемогуће у економском развоју Србије, јер јака Србија са тако јаким лидером једноставно не одговара интересима САД. Посебно ако у моментима заоштравања односа између САД и Русије та држава жели макар и минималну сарадњу са Русијом.

Све у свему, чекају нас веома велика искушења.

Аутор: Владимир Ђукановић

(Стандард.рс)

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

Бијељинац

20.05.2015 05:21

Па зар је амбасадорка УСА потребна да руси Бају. Али кад народ гладни није хтио промјене нека И даље буде гладан

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

20.05.2015 07:31

Везо се он с насим парама каква русија нико неце са хостаплером да има посла и тотални је маргиналац мозе нама прдит овде напољу је на игноре одавно...а ни овде неце јос дуго

Name

ја

20.05.2015 17:55

100 марака пореза по становнику да Додик не иде у затвор!

Name

проф

20.05.2015 05:22

Заиграла маца

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЕКО

20.05.2015 05:25

Знасе како је Додик досао на власт,уз помоц Америке а сад као не ваља, кад су све унистили смисљено и заједницки.Теско оним кога Америка помазе и гдје поставља своју демократију

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

20.05.2015 05:28

Могу они Додику пирити испод прозора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊЕ

20.05.2015 08:28

НЕ ТРЕБА КРИВЦА ТРАЗИТИ У ДОДИКУ,ВЕЦ У ТАКВИМ ЉУДИМА,КАО СТО СИ ТИ И ТОМ НАРОДУ КОЈИ ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВУ ВЛАСТ . ПОСТЕНИ ОД ВАС НЕ МОГУ ДА ИМАЈУ ПОСАО.ЈЕЗИЦИНОМ ДОБИЈАТЕ ГЛАСОВЕ А НЕ ДОБРИМ ДЈЕЛИМА ....

Name

Павле

20.05.2015 05:30

Господо незнам какву политику води Додик али знам како је досо на власт довели су га јенки и ако је на изборима победио Никола Попласен тад сам реко да це вас зедне преко воде превести док у Македоније је сасвим друго стање Грујевски воду најбољу социјалну политика до сад незапосленост је у опадању ЈДП у прорасту 2 земја у Европи али све то смета Американцима 2001 имали смо рат због нафтовода АМБО сад 2015 због турског тока Рокфелер игра јос једну игру на Балкану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саме

20.05.2015 05:33

Рушили га или не, заболи ме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

20.05.2015 05:43

Америцка г****

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илић Душан

20.05.2015 05:49

Готов је највећи КРИМИНАЛАЦ.....њега не могу спасити ни кожне гаће.Вучић се пожалио да је Додик и Николић сметња......

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

20.05.2015 06:13

Какве користи,кад це га замјенити иста страна слуга,јер ми само нијемо посматрамо!

Name

данко

20.05.2015 05:53

Ја сам из СДС-а али нецу дозволити да о судбини РС одлучују америчка стока...први цу стати у одбрану РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре_данко

20.05.2015 06:17

Требао си вец бити негдје , па зар ниси отисао, бгм касинс одбрамбена сило хахаане. Попиј ста ако имас и поједи а о том сиротиња не мозе мастати.Рат не води биједа

Name

против НАТО

20.05.2015 06:27

Лол, дзабе цес погинут...

Name

Игор74

20.05.2015 06:38

Као да је било јуце ... Срби једни против других испред хотела Босна , баба масе са балкона Банских двора ... На коју страну питање је сад ? Тад сам имао 23 , иза мене је био рат проведен на свим ратистима. Сад послије свега видјеног казем ни на једну ! Нема ту срба ни на једној ни на другој страни. Сви су купљени полтрони и урадице све за своје гузове. Па засто да ја опет гурам своје у процјеп ? Презивјело се на Возуцој презивјеце се и на улицама богате Европе .

Name

Бил

20.05.2015 07:26

О судбини РС је САД одлучила 95-е, зашто би сада било друкчије?

Name

истина боли

20.05.2015 10:28

Исто мислим,а обрни окрени,бице нам и горе. зив ми био.

Name

за Данка

20.05.2015 17:43

Данко свака цаст сто би стао први у одбрану РС хвало богу има нас јос.Али Додик НИЈЕ РС, вец смо и ја и ти и сви њени градјани.

Name

Армија БиХ

21.05.2015 08:06

Такав коментар волим, не дај бозе дуго цекати.

Name

Параноја

20.05.2015 06:04

Каква гомила глупости! Сви ови политицки лидери који се помињу у тексту би опстали и опстаце ако успију својим градјанима обезбиједити бољи зивот. Ко у томе не успије, лети са власти. Додика американци не постују јер не дрзи своја обецања (цитај лазе). То це му и доци главе јер не лазе само американце вец и своје градјане. Сјетите се само обецања о благостању, самосталности, јузном току, турском току, 500000 арапа, референдуму, малом и великом руском, нафти... Само сто изгледа да амери имају краце стрпљење од сиромасног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.05.2015 06:06

Сви који мрзе нашег предсједника могу само да га мрзе и ништа више, паметнији је Миле и мудрији од многих па тако и од те бабе америчкоокупаторске, па проће и њихово вријеме, живио ти нама Мили и до побједе уз божију помоћ.Све издајице Српског рода нека цркну од муке јер ће још дуго бити и Милета и Српске и то за навјек . .СРПСКА заувијек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

20.05.2015 06:42

Нека сви процитају овај коментар и виде какви "Зекани " зиве у овој дрзави. Овакви за 3 тоцена пива под сатором крецу на Америку. Какав патриота и борац .

Name

Иредент

20.05.2015 06:23

Поредити Додика с било киме је беспредметно. Човек је пре свега криминалац, поседује десетине милиона евра и баш га заболе за народом. Ако га Амери и скину с власти, сасвим лагодно ће да живи од покраденог новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

20.05.2015 07:24

Мало си ти погресио, пре би се рекло стотине милиона...

Name

наравно

20.05.2015 06:25

Одавно глупљу ствар нисам прочитао, амбасадори Америке одавно не причају са Додиком па га нико не руши

ОДГОВОРИТЕ
Name

проРСпроБиХ

20.05.2015 06:43

Еххх мој гл*** народе , када цитам 'ја нацу дозволити да америцка стока одлуцује о РС ' ХАХАХАХАХАХА , па сама савезна република Аласка нас мозе све прегазити за 24 Сата ако зели ХАХАХАХ , не него ми се двојимо на хиљаде страна, нити се мајмуне дијеле у дзунгли , а ми хоцемо несто, зивела Америка !!! Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

20.05.2015 06:54

Људи не палите се! Ово је измишљотина Додикових новинара Лазанског Анђелковића и сличних.Знају да ће Доћи до протеста јер кредита и пара нема па желе да оптуже сваког ко протестује да је амерички плаћеник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко

20.05.2015 06:57

Ето нама сад требају Американци да би ми схватили да је наса политицка елита криминална. Јасно је мени да Србији није лако играти измедју двије ватре, али подрзати Додика само зато сто га Американци не воле заиста нема смисла. Па да је Русија обецана земља исли би Срби за Москву а не за Бец, Минхен или Зирих. Цињеница је да се на западу боље зиви и да су слободе пуно веце од оних у Русији гдје се дјеца затварају због плеса испред некаквих споменика. Рахабилитација Стаљина јос једном показује болесну зељу Путина да постане вјецни владар Русије а како је кренуо заврсит це као АХ 1945.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.коко

20.05.2015 07:18

Слазем се са твојим коментаром. Проблем је у народу. Како из гу..це натјерати у главу

Name

блацк ман

20.05.2015 16:01

Питај црнце у Америци каква им је слобода,а сто се одласка Срба тице није тацно да наси људи не иду у Русију.Много их знам који иду тамо да раде као врсни градјевинари итд.Према томе не лупај глупости!

Name

мука

20.05.2015 07:00

Још ће он свој режим проводит код гладног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре игор

20.05.2015 07:11

Поздрављам те господин си.потпуно си управу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

20.05.2015 07:34

Анализа не мозе бити глупља. Зар Америка мора правити планове како да сруси неке насе политицаре!? Као наси политицари толико јаки, па морају смисљати револуције, ето они у Васингтону не могу да спавају. Зар је теско лопова и корумпираног политицара, јос великог националисту и заговорника дизања тензија и сирења националне мрзње скинути са трона. Па они имају о њима се вец годинама, знају ста вецерају, довољно је да амбасадорка оде и поприца са додиком у цетири ока, казе му да сви рацуни са украденим новцем це бити заледјени, унистени, да це тузиластво поднијети кривицну пријаву и да це у току 24 сата бити ухапсен, након тога Додик се сам повлаци у року од 12 сати и нестаје са политицке сцене. А исто вази за све политицаре, нароцито за Вуцица и Николица, па зар је њих теско искомпромитирати, као он искоријенио корупцију, јесте али мало сутра. Ето Вуциц јак толико да Америка дрхти, хехех. Америке страх јаке Србије. Па Србија је свуцена на кољена,презивљава, знате када це Србија постати толико јака, захваљујуци свим околностима, а највисе својим политицарима и народу сто их је бирао, за 1000 година, а мозда ни тада. Који од од насих плитицара и из окрузења а и сире је добацио до Обаме, разговарао са њим и размијенили мисљења, сјели десет минута, НИТИ ЈЕДА. Толико су им битни и толики су им проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шаблон

20.05.2015 07:45

Ми смо још и најбоље прошли од свих земаља које су "упознале Америку" и која им је донијела добро. Под њиховом заштитом људи нису само гладни, него мртви, ето и Кисинџер то каже (читајте о њему мало- изненадићете се). Милорад се 'скинуо' са њихових гљива, ал' треба и народ. Полако и стрпљиво - свакој империји дође крај, није лако ал' ће се исплатити !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови дашак

20.05.2015 08:03

Како рече баба Олбрајт ономад за Додика: "Дашак вјетра на Балкану". Питам се који је слиједећи кандидат који ће да "пр**е у чабар" (кад већ причамо о вјетровима).

ОДГОВОРИТЕ
Name

За КЕКУ

20.05.2015 08:05

Не прицај сваста, нико нам није крив сто смо глупи,па дозволимо да нам други кроји капу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

20.05.2015 08:17

Не волим Додика, али како да се радујем оваквом нацину русења власти. Како уопсте да имам вољу да зивим овдје кад процитам овај текст. Све аам ја ово знао, али опет док се јавно не прица о томе, цовјек вјерује у неко постење и правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КЕКО

20.05.2015 08:43

Једес америцки хљеб,који ниси зарадио а прицас против њих.Кад су лоси,додји овамо да видис ста је лос зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немој

20.05.2015 08:45

Дука не мјесај Додика лопова и Вуцуца постена цовјека у исти кос. Нисам оцекиво од тебе. Додик пун афера Вуциц цист.разлика ко небо и земља

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре коко

20.05.2015 08:50

Дал ти је познато гдје кренуо Хитлер а гдје Путин,како несто мозес тако да поредис?Сто се тице зивота код нас и Руса,то је политика запада,исти арсин,да се срозамо на ниске гране и да западу будемо јефтина радна снаг.Треба нам стварно доста времена,да нам додје из д..... углаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ре коко

20.05.2015 09:07

Теби сигурно треба пуно,пуно времена ,јер тренутно, тебе твоја свијест спрецава да неке ствари брзе превазидјес.

Name

Црни Груја

20.05.2015 08:55

Аутор чланка.је пред крај мало полупо лончиће, када је Вучић у питању. Наиме Вучић је врло послушан и ради по инструкцијама америчке амбасаде у Београду. Доказ овој тези је су брифинзи код америчког амбасадора Кирбија, који се одржавају сваке двије седмице. И предстојећа посјета Вучића Америци је потврда ове тезе. Тамо га следује пријем нових задатака са циљем да се стави тачка на Косово и направи отклон од Русије. Дакле Вучић је тренутно послушан и фотеља му је прилично сигурна. Али кад обави све задатке, зна се шта му следује. И Милошевић је био амерички човјек а зна се како је завршио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБОЉУБ

20.05.2015 09:17

Неби гласао за СДС-а нема силе па нека ми опросте људи попут Радована Караџића нашег првог председника,док их муслимани подржавају од мене више СДС-овци пре свега због Добоја и Бијељине неће добити глас,а нека ова роспија америчка прво сруши исламисте њихове пријатеље а нас Србе из Републике Српске неће протјерати као оне са Косова и из Републике Српске Книнске Крајине,нека сришиће се и америка са њиховим пријатељима исламистима прије или касније а Вучића и Додика нећете отјерати ни кукавички тј. авионима ваљда сте научили то из 90-их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.србољуб

20.05.2015 10:51

Било би ти паметније да сједнес у сколску клупу И да уцис састављати ријеци. А остави паметније да коментирају.

Name

КЕКО

20.05.2015 09:17

За ре,јос само да сам у Америци ил на западу,потпуно би био у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

литл биг хорн

20.05.2015 09:52

СТА СЕ БРИНЕТЕ НАРОДЕ СВИ ЗНАМО ГДЈЕ СУ ЗАВРСИЛЕ ДРЗАВНЕ ПАРЕ ТЈ КОД ИНТЕГРАЛА НИСКОГРАДЈЕ МГ МИНДА И СЛИЦНИХ ПА ТУ ИХ И ТРАЗИМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојне

20.05.2015 10:25

Ма нека врати пола пара сто је узео са својим кумовима и раним клановима...само пола нас извлаци из кризе...а овако оде он и однесе паре јер такав је био деал са америма

ОДГОВОРИТЕ
Name

_

20.05.2015 10:54

Било ко да преузме вукохебину звану БиХ, састављену из тамног вилајета и септичке јаме, боље би је водио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

20.05.2015 10:57

Лако се у Рс провјери психицко стање народа .Додик це бити дозивотни председник.црвени лаик све лудо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

нм

20.05.2015 15:12

Јао Боске ево ти прилике, само није ово Македонија народ те неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пеле

20.05.2015 15:46

ВЕЛИКИ БАЈА,КАКО ЈЕ КУПОВАО ПОСЛАНИКЕ,ПАПКЕ,ПРЕКО НАИВНЕ ЖЕЉКЕ КОЈА НЕ ВИДИ ДАЉЕ ОД НОСА, ИСТО ТАКО ЈЕ КУПИО ДВАДЕСЕТАК ХИЉАДА ГЛАСОВА НА ПРЕТХОДНИМ ИЗБОРИМА КАКО БИ ЗАСИГУРНО ПРОШАО. ГУБИТАК ИЗБОРА БИ ГА ДИРЕКТНО ОДВЕО У ЗАТВОР, ГДЈЕ МУ ЈЕ И МЈЕСТО.аКО ИМА ИМАЛО ПАМЕТИ,ТРЕБА СЕ ПОВУЋИ, ИНАЧЕ, СРУШИЋЕ ГА НАРОД КОЈЕМ ЈЕ ДОШЛО ДО ГУШЕ КАДА ВИДИ КАКО СЕ ЛОПОВИ НА ВЛАСТИ БОГАТЕ, НА ЧЕЛУ СА БАЈОМ. ДОЋЕ ЦИЦА НА КОЛИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Младић

20.05.2015 15:50

За овог мују из тузле,јесте РС је луда и готова зато сви протестују а да пардон то ви у Федерацији у Тузли протестујете, само се ви сада мало играјте сами са собом. Исламисти сте ви, а у Републику Српску ћете ускоро са пасошем да улазите Додик до одцјепљења, а послије нека га руши ова америчка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

20.05.2015 16:57

Јави кад це то да буде, да поднесем захтјев за пасош.

Name

Анализа запада

20.05.2015 19:29

Помјесане лутке у балу пропасти. Нико не зели нама лосе сем ми насим умисљеним цојством . Само мало насе воље и ту је ресење добрих односа сузивота, са комсијама са народима у окрузењу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

можете

20.05.2015 21:34

Можете и Груевског и Додика повући за ону ствар изнад јајца заједно са америчким амбасадором. Власт се бира на изборима и овај пут сте га испушили, народ вас не жели лопове и квислинге

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрач

20.05.2015 22:19

"...уколико не пристану да буду послушници. Пошто на то Вучић никако неће пристати..." "У Вучићевом случају то се тешко може употребити, јер, објективно, и ако има негде корупције, то је на неком локалном нивоу...чиме је суштински добио велику народну подршку." И, за крај, највећи хит: "...импутирају му сто пута да је диктатор и цензор у медијима, дубоко свесни да се то тешко прима код народа, јер објективно теза не стоји." Које дроге користи овај "аналитичар"? И ја бих пробала, један дан да одморим мозак. Ако вам је до аналитике, објављујте текстове вашег Слободана Дурмановића, човек је уљудан, аналитичан и поткован.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрач

20.05.2015 22:41

Шта тај човек прича, да ми је живо знати? Вучићу је требало пар месеци да утопи север Косова у репубљику Косову, "не" ЕУ и ММФ-у није рекао ниједном ако не рачунамо однос према Русији (то не може све и да хоће због енергетике и уговора о слободној трговини којим мами инвеститоре). Нико није смео да напише да се оженио, отворено писмо једног од регионалних директора ЦНН-а новинарки Курира је повучено са свих медија у року од три минута, угасили су Утисак недеље и уништили Студио Б, итд, итд. Николић и Вулин нас јавно пљачкају и муте, највећа државна предузећа и локалне управе пуне и препуне препоштених и компетентних напредњака (сарказам), промашаји владе су нас коштали милиона и милиона. Уговоре са Арапима крију ко змија ноге и не обазиру се на законе, вољу грађана, удружење архитеката Србије, итд. Са хапшењима се стало како се и почело, судски процеси нису стигли ни до пола, све велике зверке одавно ван притвора. Народ је доведен до просјачког штапа. Што се подршке тиче, погледајте који и какви слојеви становништва га подржавају, само ће вам се касти. Естрада, Санџак, пензионери (којих је у Србији умало три милиона) и најнеобразованији. И ботови са тв Пинком, разуме се. Браво за "аналитичара", моја баба би то могла боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

20.05.2015 23:51

Додик није више на власти само нико неће да му каже Велике бламже око МГ Минд па Гранд Трејд су усијале ситуацију, а онда Будимир Станковић распаљује ватру да узме још који динар док други Станковић има страх да остане без ичега и још Ћубић да проприча и сви иду у лепу материну, а сви су свјесни да ће нело пролапрдати не би ли спасио себе. Битно је само ко има шта и ко ће боље продати Вожда из Лакташа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српска

21.05.2015 06:19

"Почело је чишћење балканског политичког простора од за САД непослушних и неподобних " Ако је Додик непослушан и неподобан какви су онда Босић и Иванић ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хваљен Вучић

21.05.2015 06:51

Добро, аутор текста је Вучков посланик па овај дио о Вучићу ваља занемарири ко пристрасан И улизивачки, остатак је пристојан. Такође не стоји да је Македонија И Српска мали залогај наспрам Србије као великог залогаја, јер је Србија рањива на свакој стр, од Раске, Ким, до југоистока, за разлику од Српске која је хомогена. Орбану се могу сагети, наравно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хфг

21.05.2015 07:26

Знаци , цовјек мора бити ....незапослен , гладан , без здравства , лосег сколовања , окрузен криминалцима , корупције ....и то је стандард ! Зивимо , од кредита сто нам дају УСА и ЕУ . Нисмо ми те паре произвели , а ни наси политицари. Будимо реални , да би ми послије дрвље и камење на њих. Нису они глупсони. Ко је газда у насим куцама , онај сто зарадјује или онај сто лези....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Америцки пријатељи

21.05.2015 08:07

Да видимо, Јордан, америцки пријатељ, Сирија, руски пријатељ, америцки непријатељ, Кувајт, америцки пријатељ, Ирак, америцки непријатељ, Катар, америцки пријатељ, Јемен, америцки непријатељ и стари руски пријатељ, Јузна Кореја, амерички пријатељ, Сјеверна КОреја, америцки непријатељ. Да не помињем даље Марсалов план и западну Европу, коју је Америка подигла на ноге и истоцни блок са друге стране, који је заврсио како је заврсио. Од модерних пријатељстава, Пољска је потпуно под утицајем Американаца и то је једина европска земља која је економски јацала и у вријеме кризе. Американце благо није брига за Србију, а јака Србија и српски народ итекако могу да одговарају Америци, само треба недвосмислено да се ставе у њен камп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

21.05.2015 11:16

Све сто сад ради Додик све су то потези оцјника.Њега је напустио и Кустурица и Дуриц и сви око њега сто о свему говори.Сва његова блебетања о Русији и Референдуму су била за сељацку употребу медју рударима,земљорадницима и стоцарима неписменим по Босни. Све да и РС донесе референдум неце србијанци да се уједине.Па они су признали БХ а то сто рудари и стоцари из Босне имају бујну масту и сто раде по принципу сто је баби мило то јој се снило нека знају да су најјаднији од свих Срба.Србијанци имају свој пут,црногорци свој а то сто си ти босанац неписмен и изгубљен слуцај то је твој проблем.Ви који никад рата нисте видјели и који сте цјели рат сверцовали сад испаде то је РС па сад је ви одбраните.....а ионако не разумијете ста вам говорим јер за ово треба ипак боље породицно стабло а сколава ван тако великих универзитетских центара као сто је БН,Пале,Фоца,БЛ итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гл

21.05.2015 12:37

Ја глупа текста и глупа поредјења. Предсједник дрзаве и ентиета се пореде. То само има у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ег45г

21.05.2015 15:50

Само се ви радујте томе.Док је патриота ,а таквих је 90%,не сикирамо се ми за Републику Српску.До Независности..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар неимар

21.05.2015 16:26

Све је спремно, ћебе смотано, баш као у причи Б.Ћопића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цури, цури

21.05.2015 16:34

Овај није више интересантан, ад ацта је у року од мјесец и по дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пинг понг

21.05.2015 16:35

Ево, напустио га је и "ријеч је ријеч".

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста

21.05.2015 20:29

Америка нам је доста диктирала живот.Нека они диктирају живот код себе и пропагирају своју демократију.

ОДГОВОРИТЕ