"Poslije Gruevskog da se pripremi Dodik"

Na Balkanu to "prijateljstvo" na svojoj grbači danas oseća Gruevski, a, kako stvari stoje, sledeći na tapetu je Milorad Dodik. Nova američka ambasadorka u BiH nije ni malo slučajno naglasila da sa Dodikom neće da razgovara zbog njegove retorike.

Republika Srpska 20.05.2015 | 11:56
"Poslije Gruevskog da se pripremi Dodik"

U stilu izbacivanja iz Velikog brata, počelo je čišćenje balkanskog političkog prostora od za SAD neposlušnih i nepodobnih. Naravno, uvek se kreće od onih koji nemaju dovoljno resursa da se zaštite, a želeli su da iznesu sopstveni stav, verujući da su predsednici država ili vlada suverenih zemalja.

Iako neki tvrde da im je vlast pomutila mozak, prateći razne „obojene revolucije“ po svetu, skloniji sam stavu da je njima zapravo vlast otvorila oči i da su na delu osetili Kisindžerovu maksimu: „Biti neprijatelj Amerike je opasno, ali biti prijatelj Amerike je pogubno“.

Zapravo, u „prijateljskom zagrljaju“ najveće sile na svetu „prijateljski“ se ostaje bez resursa, ekonomije kolabiraju, zemlje dolaze do bakrota, i onda, kada poželite da malo manje tako drugujete i da ipak pronađete u svetu još nekog prijatelja, ali pravog, tada vam američki „prijatelji“ izazovu revoluciju.

Na Balkanu to „prijateljstvo“ na svojoj grbači danas oseća Gruevski, a, kako stvari stoje, sledeći na tapetu je Milorad Dodik. Nova američka ambasadorka u BiH nije ni malo slučajno naglasila da sa Dodikom neće da razgovara zbog njegove retorike. Time mu je dala do znanja da on za SAD nije faktor sa kojim može da se sarađuje, da je smetnja i da bi trebalo da bude skinut sa vlasti kako bi se „saradnja“ ponovo uspostavili, ovaj put sa nekim ko ume da sluša i klima glavom kad nova ambasadorka podvikne.

DODIK I GRUEVSKI, SLIČNOSTI I RAZLIKE

Razlika između Gruveskog i Dodika nije mala. Gruevski je ipak predsednik države, dok je Dodik predsednik entiteta unutar države. Gruevski i danas ima ogromnu podršku u narodu u odnosu na opoziciju, dok je kod Dodika sve to veoma labavo, pa je na prošlim izborima za dlaku ostao u sedlu dok je vojevao izbornu bitku sa mladim Ognjenom Tadićem.

S obzirom na visok stepen korumpiranosti pojedinaca u vlasti Republike Srpske – na koju se dodaju užasna besperpektivnost, nezaposlesnost i pretnje terorizmom – Dodik sa tako labavim legitimitetom teško da će uspeti da se održi. Naravno, SAD trljaju ruke zbog toga jer će im put ka Dodikovom obaranju ići dosta lakše.

I Gruevski i Dodik moraju da budu oboreni jer su se preterano vezali za Rusiju. Kao takvi, oni su smetnja.

Nisam siguran da mogu da izdrže nalete, ali svaki dan njihovog otpora može da se računa u veliki podvig. Ukoliko im ruska podrška ne bude adekvatnija, posebno Dodiku, obojica, a posebno on, neće imati šta da traže.

Urušavanja Gruevskog i Dodika je pokazna vežba šta čeka Vučića i Orbana ukoliko ne pristanu da budu poslušnici. Pošto na to Vučić nikako neće pristati, nemojmo da nas iznenadi ako mu izvedu revoluciju. Za sada su i Vučić i Orban veliki zalogaji, koje nije lako progutati, ali rušenjem Gruevskog i Dodika kao slabijih lidera, SAD čiste teren i pripremaju se za veći poduhvat – stavljanje kompetnog Balkana pod svoju kontrolu putem apsolutno marionetskih režima.

SRBIJA UOČI VELIKIH ISKUŠENJA

Zato je Vučić i igrao toliko na kartu borbe protiv korupcije i zato je mnogo važno da se narodu pokaže da se bori protiv organizovanog kriminala, jer kod Dodika i Gruevskog, pa i kod Orbana, taj segment je najslabija karika. Janukovič u Ukrajni takođe je rušen najpre putem širenja saznanja da se njegovo političko okruženje do besvesti obogatilo, a narod je siromašio. Korumpirane političke elite su uvek prethodnica urušavanja režima. U Vučićevom slučaju to se teško može upotrebiti, jer, objektivno, i ako ima negde korupcije, to je na nekom lokalnom nivou. On je to na početku svoje vlasti prepoznao i krenuo u žestok obračun, čime je suštinski dobio veliku narodnu podršku.

Zato je veoma važno da nastavi sa tom borbom, jer time smanjuje mogućnost za napad onih što mu žele revoluciju. Trenutno Vučića uglavnom gađaju tako što ga medijski svakodnevno svađaju sa predsednikom države, imputiraju mu sto puta da je diktator i cenzor u medijima, duboko svesni da se to teško prima kod naroda, jer objektivno teza ne stoji, ali je valja beskrajno ponavljati kako bi narodu ušla u glavu.

Drugi način za gađanje Vučića odvija se preko same vlasti, pa i stranke, gde pokušavaju da kupe ljude koji bi mu u odsudnom momentu zaboli nož u leđa. Takođe, potrebno je da ga u svakom segemntu onemoguće u ekonomskom razvoju Srbije, jer jaka Srbija sa tako jakim liderom jednostavno ne odgovara interesima SAD. Posebno ako u momentima zaoštravanja odnosa između SAD i Rusije ta država želi makar i minimalnu saradnju sa Rusijom.

Sve u svemu, čekaju nas veoma velika iskušenja.

Autor: Vladimir Đukanović

(Standard.rs)

Komentari / 70

Ostavite komentar
Name

Bijeljinac

20.05.2015 05:21

Pa zar je ambasadorka USA potrebna da rusi Baju. Ali kad narod gladni nije htio promjene neka I dalje bude gladan

ODGOVORITE
Name

ma

20.05.2015 07:31

Vezo se on s nasim parama kakva rusija niko nece sa hostaplerom da ima posla i totalni je marginalac moze nama prdit ovde napolju je na ignore odavno...a ni ovde nece jos dugo

Name

ja

20.05.2015 17:55

100 maraka poreza po stanovniku da Dodik ne ide u zatvor!

Name

prof

20.05.2015 05:22

Zaigrala maca

ODGOVORITE
Name

KEKO

20.05.2015 05:25

Znase kako je Dodik dosao na vlast,uz pomoc Amerike a sad kao ne valja, kad su sve unistili smisljeno i zajednicki.Tesko onim koga Amerika pomaze i gdje postavlja svoju demokratiju

ODGOVORITE
Name

СНСД

20.05.2015 05:28

Могу они Додику пирити испод прозора.

ODGOVORITE
Name

TREBINJE

20.05.2015 08:28

NE TREBA KRIVCA TRAZITI U DODIKU,VEC U TAKVIM LJUDIMA,KAO STO SI TI I TOM NARODU KOJI JE GLASAO ZA OVU VLAST . POSTENI OD VAS NE MOGU DA IMAJU POSAO.JEZICINOM DOBIJATE GLASOVE A NE DOBRIM DJELIMA ....

Name

Pavle

20.05.2015 05:30

Gospodo neznam kakvu politiku vodi Dodik ali znam kako je doso na vlast doveli su ga jenki i ako je na izborima pobedio Nikola Poplasen tad sam reko da ce vas zedne preko vode prevesti dok u Makedonije je sasvim drugo stanje Grujevski vodu najbolju socijalnu politika do sad nezaposlenost je u opadanju JDP u prorastu 2 zemja u Evropi ali sve to smeta Amerikancima 2001 imali smo rat zbog naftovoda AMBO sad 2015 zbog turskog toka Rokfeler igra jos jednu igru na Balkanu

ODGOVORITE
Name

Same

20.05.2015 05:33

Rušili ga ili ne, zaboli me.

ODGOVORITE
Name

vuk

20.05.2015 05:43

Americka g****

ODGOVORITE
Name

Ilić Dušan

20.05.2015 05:49

Gotov je najveći KRIMINALAC.....njega ne mogu spasiti ni kožne gaće.Vučić se požalio da je Dodik i Nikolić smetnja......

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

20.05.2015 06:13

Kakve koristi,kad ce ga zamjeniti ista strana sluga,jer mi samo nijemo posmatramo!

Name

danko

20.05.2015 05:53

Ja sam iz SDS-a ali necu dozvoliti da o sudbini RS odlučuju američka stoka...prvi cu stati u odbranu RS!!!

ODGOVORITE
Name

re_danko

20.05.2015 06:17

Trebao si vec biti negdje , pa zar nisi otisao, bgm kasins odbrambena silo hahaane. Popij sta ako imas i pojedi a o tom sirotinja ne moze mastati.Rat ne vodi bijeda

Name

protiv NATO

20.05.2015 06:27

Lol, dzabe ces poginut...

Name

Igor74

20.05.2015 06:38

Kao da je bilo juce ... Srbi jedni protiv drugih ispred hotela Bosna , baba mase sa balkona Banskih dvora ... Na koju stranu pitanje je sad ? Tad sam imao 23 , iza mene je bio rat proveden na svim ratistima. Sad poslije svega vidjenog kazem ni na jednu ! Nema tu srba ni na jednoj ni na drugoj strani. Svi su kupljeni poltroni i uradice sve za svoje guzove. Pa zasto da ja opet guram svoje u procjep ? Prezivjelo se na Vozucoj prezivjece se i na ulicama bogate Evrope .

Name

Bil

20.05.2015 07:26

O sudbini RS je SAD odlučila 95-e, zašto bi sada bilo drukčije?

Name

istina boli

20.05.2015 10:28

Isto mislim,a obrni okreni,bice nam i gore. ziv mi bio.

Name

za Danka

20.05.2015 17:43

Danko svaka cast sto bi stao prvi u odbranu RS hvalo bogu ima nas jos.Ali Dodik NIJE RS, vec smo i ja i ti i svi njeni gradjani.

Name

Armija BiH

21.05.2015 08:06

Takav komentar volim, ne daj boze dugo cekati.

Name

Paranoja

20.05.2015 06:04

Kakva gomila gluposti! Svi ovi politicki lideri koji se pominju u tekstu bi opstali i opstace ako uspiju svojim gradjanima obezbijediti bolji zivot. Ko u tome ne uspije, leti sa vlasti. Dodika amerikanci ne postuju jer ne drzi svoja obecanja (citaj laze). To ce mu i doci glave jer ne laze samo amerikance vec i svoje gradjane. Sjetite se samo obecanja o blagostanju, samostalnosti, juznom toku, turskom toku, 500000 arapa, referendumu, malom i velikom ruskom, nafti... Samo sto izgleda da ameri imaju krace strpljenje od siromasnog naroda.

ODGOVORITE
Name

Миле

20.05.2015 06:06

Сви који мрзе нашег предсједника могу само да га мрзе и ништа више, паметнији је Миле и мудрији од многих па тако и од те бабе америчкоокупаторске, па проће и њихово вријеме, живио ти нама Мили и до побједе уз божију помоћ.Све издајице Српског рода нека цркну од муке јер ће још дуго бити и Милета и Српске и то за навјек . .СРПСКА заувијек

ODGOVORITE
Name

Igor

20.05.2015 06:42

Neka svi procitaju ovaj komentar i vide kakvi "Zekani " zive u ovoj drzavi. Ovakvi za 3 tocena piva pod satorom krecu na Ameriku. Kakav patriota i borac .

Name

Iredent

20.05.2015 06:23

Porediti Dodika s bilo kime je bespredmetno. Čovek je pre svega kriminalac, poseduje desetine miliona evra i baš ga zabole za narodom. Ako ga Ameri i skinu s vlasti, sasvim lagodno će da živi od pokradenog novca.

ODGOVORITE
Name

bn

20.05.2015 07:24

Malo si ti pogresio, pre bi se reklo stotine miliona...

Name

naravno

20.05.2015 06:25

Оdavno gluplju stvar nisam pročitao, ambasadori Amerike odavno ne pričaju sa Dodikom pa ga niko ne ruši

ODGOVORITE
Name

proRSproBiH

20.05.2015 06:43

Ehhh moj gl*** narode , kada citam 'ja nacu dozvoliti da americka stoka odlucuje o RS ' HAHAHAHAHAHA , pa sama savezna republika Alaska nas moze sve pregaziti za 24 Sata ako zeli HAHAHAH , ne nego mi se dvojimo na hiljade strana, niti se majmune dijele u dzungli , a mi hocemo nesto, zivela Amerika !!! Pozdrav

ODGOVORITE
Name

marko

20.05.2015 06:54

Људи не палите се! Ово је измишљотина Додикових новинара Лазанског Анђелковића и сличних.Знају да ће Доћи до протеста јер кредита и пара нема па желе да оптуже сваког ко протестује да је амерички плаћеник

ODGOVORITE
Name

Koko

20.05.2015 06:57

Eto nama sad trebaju Amerikanci da bi mi shvatili da je nasa politicka elita kriminalna. Jasno je meni da Srbiji nije lako igrati izmedju dvije vatre, ali podrzati Dodika samo zato sto ga Amerikanci ne vole zaista nema smisla. Pa da je Rusija obecana zemlja isli bi Srbi za Moskvu a ne za Bec, Minhen ili Zirih. Cinjenica je da se na zapadu bolje zivi i da su slobode puno vece od onih u Rusiji gdje se djeca zatvaraju zbog plesa ispred nekakvih spomenika. Rahabilitacija Staljina jos jednom pokazuje bolesnu zelju Putina da postane vjecni vladar Rusije a kako je krenuo zavrsit ce kao AH 1945.

ODGOVORITE
Name

re.koko

20.05.2015 07:18

Slazem se sa tvojim komentarom. Problem je u narodu. Kako iz gu..ce natjerati u glavu

Name

black man

20.05.2015 16:01

Pitaj crnce u Americi kakva im je sloboda,a sto se odlaska Srba tice nije tacno da nasi ljudi ne idu u Rusiju.Mnogo ih znam koji idu tamo da rade kao vrsni gradjevinari itd.Prema tome ne lupaj gluposti!

Name

muka

20.05.2015 07:00

Još će on svoj režim provodit kod gladnog naroda.

ODGOVORITE
Name

re igor

20.05.2015 07:11

Pozdravljam te gospodin si.potpuno si upravu.

ODGOVORITE
Name

Damir

20.05.2015 07:34

Analiza ne moze biti gluplja. Zar Amerika mora praviti planove kako da srusi neke nase politicare!? Kao nasi politicari toliko jaki, pa moraju smisljati revolucije, eto oni u Vasingtonu ne mogu da spavaju. Zar je tesko lopova i korumpiranog politicara, jos velikog nacionalistu i zagovornika dizanja tenzija i sirenja nacionalne mrznje skinuti sa trona. Pa oni imaju o njima se vec godinama, znaju sta veceraju, dovoljno je da ambasadorka ode i poprica sa dodikom u cetiri oka, kaze mu da svi racuni sa ukradenim novcem ce biti zaledjeni, unisteni, da ce tuzilastvo podnijeti krivicnu prijavu i da ce u toku 24 sata biti uhapsen, nakon toga Dodik se sam povlaci u roku od 12 sati i nestaje sa politicke scene. A isto vazi za sve politicare, narocito za Vucica i Nikolica, pa zar je njih tesko iskompromitirati, kao on iskorijenio korupciju, jeste ali malo sutra. Eto Vucic jak toliko da Amerika drhti, heheh. Amerike strah jake Srbije. Pa Srbija je svucena na koljena,prezivljava, znate kada ce Srbija postati toliko jaka, zahvaljujuci svim okolnostima, a najvise svojim politicarima i narodu sto ih je birao, za 1000 godina, a mozda ni tada. Koji od od nasih pliticara i iz okruzenja a i sire je dobacio do Obame, razgovarao sa njim i razmijenili misljenja, sjeli deset minuta, NITI JEDA. Toliko su im bitni i toliki su im problem.

ODGOVORITE
Name

šablon

20.05.2015 07:45

Mi smo još i najbolje prošli od svih zemalja koje su "upoznale Ameriku" i koja im je donijela dobro. Pod njihovom zaštitom ljudi nisu samo gladni, nego mrtvi, eto i Kisindžer to kaže (čitajte o njemu malo- iznenadićete se). Milorad se 'skinuo' sa njihovih gljiva, al' treba i narod. Polako i strpljivo - svakoj imperiji dođe kraj, nije lako al' će se isplatiti !

ODGOVORITE
Name

Novi dašak

20.05.2015 08:03

Kako reče baba Olbrajt onomad za Dodika: "Dašak vjetra na Balkanu". Pitam se koji je slijedeći kandidat koji će da "pr**e u čabar" (kad već pričamo o vjetrovima).

ODGOVORITE
Name

Za KEKU

20.05.2015 08:05

Ne pricaj svasta, niko nam nije kriv sto smo glupi,pa dozvolimo da nam drugi kroji kapu.

ODGOVORITE
Name

md

20.05.2015 08:17

Ne volim Dodika, ali kako da se radujem ovakvom nacinu rusenja vlasti. Kako uopste da imam volju da zivim ovdje kad procitam ovaj tekst. Sve aam ja ovo znao, ali opet dok se javno ne prica o tome, covjek vjeruje u neko postenje i pravdu.

ODGOVORITE
Name

RE KEKO

20.05.2015 08:43

Jedes americki hljeb,koji nisi zaradio a pricas protiv njih.Kad su losi,dodji ovamo da vidis sta je los zivot.

ODGOVORITE
Name

nemoj

20.05.2015 08:45

Duka ne mjesaj Dodika lopova i Vucuca postena covjeka u isti kos. Nisam ocekivo od tebe. Dodik pun afera Vucic cist.razlika ko nebo i zemlja

ODGOVORITE
Name

re koko

20.05.2015 08:50

Dal ti je poznato gdje krenuo Hitler a gdje Putin,kako nesto mozes tako da poredis?Sto se tice zivota kod nas i Rusa,to je politika zapada,isti arsin,da se srozamo na niske grane i da zapadu budemo jeftina radna snag.Treba nam stvarno dosta vremena,da nam dodje iz d..... uglavu

ODGOVORITE
Name

RE re koko

20.05.2015 09:07

Tebi sigurno treba puno,puno vremena ,jer trenutno, tebe tvoja svijest sprecava da neke stvari brze prevazidjes.

Name

Crni Gruja

20.05.2015 08:55

Autor članka.je pred kraj malo polupo lončiće, kada je Vučić u pitanju. Naime Vučić je vrlo poslušan i radi po instrukcijama američke ambasade u Beogradu. Dokaz ovoj tezi je su brifinzi kod američkog ambasadora Kirbija, koji se održavaju svake dvije sedmice. I predstojeća posjeta Vučića Americi je potvrda ove teze. Tamo ga sleduje prijem novih zadataka sa ciljem da se stavi tačka na Kosovo i napravi otklon od Rusije. Dakle Vučić je trenutno poslušan i fotelja mu je prilično sigurna. Ali kad obavi sve zadatke, zna se šta mu sleduje. I Milošević je bio američki čovjek a zna se kako je završio.

ODGOVORITE
Name

SRBOLJUB

20.05.2015 09:17

Nebi glasao za SDS-a nema sile pa neka mi oproste ljudi poput Radovana Karadžića našeg prvog predsednika,dok ih muslimani podržavaju od mene više SDS-ovci pre svega zbog Doboja i Bijeljine neće dobiti glas,a neka ova rospija američka prvo sruši islamiste njihove prijatelje a nas Srbe iz Republike Srpske neće protjerati kao one sa Kosova i iz Republike Srpske Kninske Krajine,neka srišiće se i amerika sa njihovim prijateljima islamistima prije ili kasnije a Vučića i Dodika nećete otjerati ni kukavički tj. avionima valjda ste naučili to iz 90-ih.

ODGOVORITE
Name

re.srboljub

20.05.2015 10:51

Bilo bi ti pametnije da sjednes u skolsku klupu I da ucis sastavljati rijeci. A ostavi pametnije da komentiraju.

Name

KEKO

20.05.2015 09:17

Za re,jos samo da sam u Americi il na zapadu,potpuno bi bio u pravu.

ODGOVORITE
Name

litl big horn

20.05.2015 09:52

STA SE BRINETE NARODE SVI ZNAMO GDJE SU ZAVRSILE DRZAVNE PARE TJ KOD INTEGRALA NISKOGRADJE MG MINDA I SLICNIH PA TU IH I TRAZIMO

ODGOVORITE
Name

Mojne

20.05.2015 10:25

Ma neka vrati pola para sto je uzeo sa svojim kumovima i ranim klanovima...samo pola nas izvlaci iz krize...a ovako ode on i odnese pare jer takav je bio deal sa amerima

ODGOVORITE
Name

_

20.05.2015 10:54

Bilo ko da preuzme vukohebinu zvanu BiH, sastavljenu iz tamnog vilajeta i septičke jame, bolje bi je vodio.

ODGOVORITE
Name

tuzlak

20.05.2015 10:57

Lako se u Rs provjeri psihicko stanje naroda .Dodik ce biti dozivotni predsednik.crveni laik sve ludo..

ODGOVORITE
Name

nm

20.05.2015 15:12

Jao Boske evo ti prilike, samo nije ovo Makedonija narod te nece.

ODGOVORITE
Name

pele

20.05.2015 15:46

VELIKI BAJA,KAKO JE KUPOVAO POSLANIKE,PAPKE,PREKO NAIVNE ŽELJKE KOJA NE VIDI DALJE OD NOSA, ISTO TAKO JE KUPIO DVADESETAK HILJADA GLASOVA NA PRETHODNIM IZBORIMA KAKO BI ZASIGURNO PROŠAO. GUBITAK IZBORA BI GA DIREKTNO ODVEO U ZATVOR, GDJE MU JE I MJESTO.aKO IMA IMALO PAMETI,TREBA SE POVUĆI, INAČE, SRUŠIĆE GA NAROD KOJEM JE DOŠLO DO GUŠE KADA VIDI KAKO SE LOPOVI NA VLASTI BOGATE, NA ČELU SA BAJOM. DOĆE CICA NA KOLICA.

ODGOVORITE
Name

Ratko Mladić

20.05.2015 15:50

Za ovog muju iz tuzle,jeste RS je luda i gotova zato svi protestuju a da pardon to vi u Federaciji u Tuzli protestujete, samo se vi sada malo igrajte sami sa sobom. Islamisti ste vi, a u Republiku Srpsku ćete uskoro sa pasošem da ulazite Dodik do odcjepljenja, a poslije neka ga ruši ova američka...

ODGOVORITE
Name

Tuzla

20.05.2015 16:57

Javi kad ce to da bude, da podnesem zahtjev za pasoš.

Name

Analiza zapada

20.05.2015 19:29

Pomjesane lutke u balu propasti. Niko ne zeli nama lose sem mi nasim umisljenim cojstvom . Samo malo nase volje i tu je resenje dobrih odnosa suzivota, sa komsijama sa narodima u okruzenju .

ODGOVORITE
Name

možete

20.05.2015 21:34

Možete i Gruevskog i Dodika povući za onu stvar iznad jajca zajedno sa američkim ambasadorom. Vlast se bira na izborima i ovaj put ste ga ispušili, narod vas ne želi lopove i kvislinge

ODGOVORITE
Name

posmatrač

20.05.2015 22:19

"...ukoliko ne pristanu da budu poslušnici. Pošto na to Vučić nikako neće pristati..." "U Vučićevom slučaju to se teško može upotrebiti, jer, objektivno, i ako ima negde korupcije, to je na nekom lokalnom nivou...čime je suštinski dobio veliku narodnu podršku." I, za kraj, najveći hit: "...imputiraju mu sto puta da je diktator i cenzor u medijima, duboko svesni da se to teško prima kod naroda, jer objektivno teza ne stoji." Koje droge koristi ovaj "analitičar"? I ja bih probala, jedan dan da odmorim mozak. Ako vam je do analitike, objavljujte tekstove vašeg Slobodana Durmanovića, čovek je uljudan, analitičan i potkovan.

ODGOVORITE
Name

posmatrač

20.05.2015 22:41

Šta taj čovek priča, da mi je živo znati? Vučiću je trebalo par meseci da utopi sever Kosova u republjiku Kosovu, "ne" EU i MMF-u nije rekao nijednom ako ne računamo odnos prema Rusiji (to ne može sve i da hoće zbog energetike i ugovora o slobodnoj trgovini kojim mami investitore). Niko nije smeo da napiše da se oženio, otvoreno pismo jednog od regionalnih direktora CNN-a novinarki Kurira je povučeno sa svih medija u roku od tri minuta, ugasili su Utisak nedelje i uništili Studio B, itd, itd. Nikolić i Vulin nas javno pljačkaju i mute, najveća državna preduzeća i lokalne uprave pune i prepune prepoštenih i kompetentnih naprednjaka (sarkazam), promašaji vlade su nas koštali miliona i miliona. Ugovore sa Arapima kriju ko zmija noge i ne obaziru se na zakone, volju građana, udruženje arhitekata Srbije, itd. Sa hapšenjima se stalo kako se i počelo, sudski procesi nisu stigli ni do pola, sve velike zverke odavno van pritvora. Narod je doveden do prosjačkog štapa. Što se podrške tiče, pogledajte koji i kakvi slojevi stanovništva ga podržavaju, samo će vam se kasti. Estrada, Sandžak, penzioneri (kojih je u Srbiji umalo tri miliona) i najneobrazovaniji. I botovi sa tv Pinkom, razume se. Bravo za "analitičara", moja baba bi to mogla bolje.

ODGOVORITE
Name

Доктор

20.05.2015 23:51

Додик није више на власти само нико неће да му каже Велике бламже око МГ Минд па Гранд Трејд су усијале ситуацију, а онда Будимир Станковић распаљује ватру да узме још који динар док други Станковић има страх да остане без ичега и још Ћубић да проприча и сви иду у лепу материну, а сви су свјесни да ће нело пролапрдати не би ли спасио себе. Битно је само ко има шта и ко ће боље продати Вожда из Лакташа

ODGOVORITE
Name

Гојко, Република Српска

21.05.2015 06:19

"Почело је чишћење балканског политичког простора од за САД непослушних и неподобних " Ако је Додик непослушан и неподобан какви су онда Босић и Иванић ?

ODGOVORITE
Name

Hvaljen Vučić

21.05.2015 06:51

Dobro, autor teksta je Vučkov poslanik pa ovaj dio o Vučiću valja zanemariri ko pristrasan I ulizivački, ostatak je pristojan. Takođe ne stoji da je Makedonija I Srpska mali zalogaj naspram Srbije kao velikog zalogaja, jer je Srbija ranjiva na svakoj str, od Raske, Kim, do jugoistoka, za razliku od Srpske koja je homogena. Orbanu se mogu sageti, naravno

ODGOVORITE
Name

Hfg

21.05.2015 07:26

Znaci , covjek mora biti ....nezaposlen , gladan , bez zdravstva , loseg skolovanja , okruzen kriminalcima , korupcije ....i to je standard ! Zivimo , od kredita sto nam daju USA i EU . Nismo mi te pare proizveli , a ni nasi politicari. Budimo realni , da bi mi poslije drvlje i kamenje na njih. Nisu oni glupsoni. Ko je gazda u nasim kucama , onaj sto zaradjuje ili onaj sto lezi....?

ODGOVORITE
Name

Americki prijatelji

21.05.2015 08:07

Da vidimo, Jordan, americki prijatelj, Sirija, ruski prijatelj, americki neprijatelj, Kuvajt, americki prijatelj, Irak, americki neprijatelj, Katar, americki prijatelj, Jemen, americki neprijatelj i stari ruski prijatelj, Juzna Koreja, američki prijatelj, Sjeverna KOreja, americki neprijatelj. Da ne pominjem dalje Marsalov plan i zapadnu Evropu, koju je Amerika podigla na noge i istocni blok sa druge strane, koji je zavrsio kako je zavrsio. Od modernih prijateljstava, Poljska je potpuno pod uticajem Amerikanaca i to je jedina evropska zemlja koja je ekonomski jacala i u vrijeme krize. Amerikance blago nije briga za Srbiju, a jaka Srbija i srpski narod itekako mogu da odgovaraju Americi, samo treba nedvosmisleno da se stave u njen kamp.

ODGOVORITE
Name

Hercegovina

21.05.2015 11:16

Sve sto sad radi Dodik sve su to potezi ocjnika.Njega je napustio i Kusturica i Duric i svi oko njega sto o svemu govori.Sva njegova blebetanja o Rusiji i Referendumu su bila za seljacku upotrebu medju rudarima,zemljoradnicima i stocarima nepismenim po Bosni. Sve da i RS donese referendum nece srbijanci da se ujedine.Pa oni su priznali BH a to sto rudari i stocari iz Bosne imaju bujnu mastu i sto rade po principu sto je babi milo to joj se snilo neka znaju da su najjadniji od svih Srba.Srbijanci imaju svoj put,crnogorci svoj a to sto si ti bosanac nepismen i izgubljen slucaj to je tvoj problem.Vi koji nikad rata niste vidjeli i koji ste cjeli rat svercovali sad ispade to je RS pa sad je vi odbranite.....a ionako ne razumijete sta vam govorim jer za ovo treba ipak bolje porodicno stablo a skolava van tako velikih univerzitetskih centara kao sto je BN,Pale,Foca,BL itd itd.

ODGOVORITE
Name

Gl

21.05.2015 12:37

Ja glupa teksta i glupa poredjenja. Predsjednik drzave i entieta se porede. To samo ima u RS.

ODGOVORITE
Name

eg45g

21.05.2015 15:50

Samo se vi radujte tome.Dok je patriota ,a takvih je 90%,ne sikiramo se mi za Republiku Srpsku.Do Nezavisnosti..

ODGOVORITE
Name

Mimar neimar

21.05.2015 16:26

Sve je spremno, ćebe smotano, baš kao u priči B.Ćopića.

ODGOVORITE
Name

curi, curi

21.05.2015 16:34

Ovaj nije više interesantan, ad acta je u roku od mjesec i po dana.

ODGOVORITE
Name

ping pong

21.05.2015 16:35

Evo, napustio ga je i "riječ je riječ".

ODGOVORITE
Name

dosta

21.05.2015 20:29

Amerika nam je dosta diktirala život.Neka oni diktiraju život kod sebe i propagiraju svoju demokratiju.

ODGOVORITE