Видео најава: Јуве 20 година чека на трофеј у Купу!

Навијачи још памте Поринија, Раванелија и дуеле с Пармом. Интересантно да је и те сезоне, 1994/1995, Јувентус освојио трофеј у Серији А, као и сада, а постоји још једна сличност – играо је у финалу европског такмичења. Тада је у питању био Куп УЕФА, а ривал поново Парма, али Јувентус није успео да освоји овај трофеј.

Фудбал 20.05.2015 | 17:20
Видео најава: Јуве 20 година чека на трофеј у Купу!

Један од најтрофејнијих фудбалских клубова у Италији, Јувентус игра одлично ове сезоне. Стара дама је одбранила титулу у Серији А, пласирала се у финале Лиге шампиона, али оно што чекају тифози Јувентуса већ 20 година је тријумф у италијанском купу.

Последњи, девети пехар у масовнијем домаћем такмичењу, Јувентус је освојио 1995. године, када му је ривал била Парма. Сутра ће црно-бели имати нову прилику да нападну пехар, а на терену ће му ривал бити Лацио.

Утакмица се игра на римском Олимпику, тако да ће Лацио имати предност домаћег терена. Последњи пут када је Јувентус освојио италијански куп, у финалу се се играле две утакмице.

Те 1995. године у првом мечу финала који се играо 7. јуна, Јувентус је на свом стадиону, тада Деле Алпију, славио против Парме са 1:0, а стрелац је био дефензивац Серђо Порини.

Јувентус је у реваншу, четири дана касније, на стадиону Енио Тардини у Парми дошао до тријумфа од 2:0. Опет је стрелац био Порини, а мрежу тадашњих Млекаџија затресао је и Фабрицио Раванели.

Интересантно да је и те сезоне, Јувентус освојио трофеј у Серији А, као и сада, а постоји још једна сличност – играо је у финалу европског такмичења. Тада је у питању био Куп УЕФА, а ривал поново Парма, али Јувентус није успео да освоји овај трофеј.

Од 1995. године до данас Јувентус је још три пута играо у финалу националног купа, 2002, 2004. и 2012. године, али је сваки пут остајао кратких рукава.

Овогодишња финална утакмица италијанског купа игра се у среду у Риму од 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар