Video najava: Juve 20 godina čeka na trofej u Kupu!

Navijači još pamte Porinija, Ravanelija i duele s Parmom. Interesantno da je i te sezone, 1994/1995, Juventus osvojio trofej u Seriji A, kao i sada, a postoji još jedna sličnost – igrao je u finalu evropskog takmičenja. Tada je u pitanju bio Kup UEFA, a rival ponovo Parma, ali Juventus nije uspeo da osvoji ovaj trofej.

Fudbal 20.05.2015 | 17:20
Video najava: Juve 20 godina čeka na trofej u Kupu!

Jedan od najtrofejnijih fudbalskih klubova u Italiji, Juventus igra odlično ove sezone. Stara dama je odbranila titulu u Seriji A, plasirala se u finale Lige šampiona, ali ono što čekaju tifozi Juventusa već 20 godina je trijumf u italijanskom kupu.

Poslednji, deveti pehar u masovnijem domaćem takmičenju, Juventus je osvojio 1995. godine, kada mu je rival bila Parma. Sutra će crno-beli imati novu priliku da napadnu pehar, a na terenu će mu rival biti Lacio.

Utakmica se igra na rimskom Olimpiku, tako da će Lacio imati prednost domaćeg terena. Poslednji put kada je Juventus osvojio italijanski kup, u finalu se se igrale dve utakmice.

Te 1995. godine u prvom meču finala koji se igrao 7. juna, Juventus je na svom stadionu, tada Dele Alpiju, slavio protiv Parme sa 1:0, a strelac je bio defenzivac Serđo Porini.

Juventus je u revanšu, četiri dana kasnije, na stadionu Enio Tardini u Parmi došao do trijumfa od 2:0. Opet je strelac bio Porini, a mrežu tadašnjih Mlekadžija zatresao je i Fabricio Ravaneli.

Interesantno da je i te sezone, Juventus osvojio trofej u Seriji A, kao i sada, a postoji još jedna sličnost – igrao je u finalu evropskog takmičenja. Tada je u pitanju bio Kup UEFA, a rival ponovo Parma, ali Juventus nije uspeo da osvoji ovaj trofej.

Od 1995. godine do danas Juventus je još tri puta igrao u finalu nacionalnog kupa, 2002, 2004. i 2012. godine, ali je svaki put ostajao kratkih rukava.

Ovogodišnja finalna utakmica italijanskog kupa igra se u sredu u Rimu od 20.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar