Тончев: Сутра бих довео на клупу Звезде, Јокана или Ђуку!

Потпредседник црвено-белих каже да би волео да нови шеф струке има германску дисциплину, док су од стратега са ових простора у игри Миодраг Божовић и Ивица Јовановић.

Фудбал 21.05.2015 | 22:00
Тончев: Сутра бих довео на клупу Звезде, Јокана или Ђуку!

Црвена звезда је имала сјајно искуство са Валтером Зенгом, Здењек Земан се испоставио као тотални промашај, док је Португалац Рикардо Са Пинто побегао брже него што је дошао... Руководство црвено-белих, после најављене оставке актуелног шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, грозничаво тражи његовог наследника, али на нашем фудбалском хоризонту није се искристалисао кандидат за кога би звездашка јавност подигла обе руке.

Истина, ангажовање Миодрага Грофа Божовића задовољило би апетите навијача, мада је тај посао, упркос најавама, далеко од реализације. Потпредседник клуба са стадиона „Рајко Митић“, Ивица Тончев у разговору за МОЗЗАРТ Спорт каже да није немогуће да руководство клуба из Љутице Богдана решење потражи у иностранству.
„Нама је потребан тренер који има тежину. Неко ко је јака личност, неко ко иза себе има резултате. Поређење није захвално, али неко као што је Мурињо. Више менаџер, него тренер. Неко ко преузима комплетну одговорност. Да могу довео бих тренера из Немачке, Аустрије или Швајцарске. Такви стручњаци знају да играчима усаде дисциплину, а без дисциплине резултата у фудбалу нема. То вам одговорно тврдим“, поручио је Ивица Тончев.

КАД БИСМО ДОВЕЛИ СВЕ КОЈЕ ТРАЖЕ ОНДА БИХ И ЈА МОГАО ДА БУДЕМ ТРЕНЕР

Направио је један од Звездиних челника поређење са Жозеом Мурињом, мада је питање да ли би и један од најбољих светских тренера могао да направи боље резултате са скромним играчким кадром ове сезоне.
„Наши тренери су навикли да траже изговоре. Када изгубе утакмицу одмах распаљују алиби приче. То више нећемо да дозволимо. Мора некад да се преузме одговорност, а не да се прича како клуб није довео овог или оног играча. Кад бисмо довели све играче које су они тражили, онда бих и ја могао да будем тренер“.

Тончев има и списак српских тренера које би радо видео у Љутице Богдана. Питање је само да ли су такви стручњаци, завидног минулог рада, доступни Црвеној звезди у овом тренутку.
„Постоје, наравно, наши стручњаци које би јако волео да видим у Звезди. Сутра бих отишао по њих. Могу да ва кажем и њихова имена. То су Мирослав Ђукић, Миодраг Гроф Божовић, Ивица Јовановић и Славиша Јокановић. Е сад, овај последњи одмах отпада јер је бивши играч и тренер Партизана, али јасно вам је да су четворица набројаних направила озбиљне резултате у иностранству. Убеђен сам да би подигли екипу, знали да извуку максимум“, јасан је Ивица Тончев.

Коментари / 0

Оставите коментар