Tončev: Sutra bih doveo na klupu Zvezde, Jokana ili Đuku!

Potpredsednik crveno-belih kaže da bi voleo da novi šef struke ima germansku disciplinu, dok su od stratega sa ovih prostora u igri Miodrag Božović i Ivica Jovanović.

Fudbal 21.05.2015 | 22:00
Tončev: Sutra bih doveo na klupu Zvezde, Jokana ili Đuku!

Crvena zvezda je imala sjajno iskustvo sa Valterom Zengom, Zdenjek Zeman se ispostavio kao totalni promašaj, dok je Portugalac Rikardo Sa Pinto pobegao brže nego što je došao... Rukovodstvo crveno-belih, posle najavljene ostavke aktuelnog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, grozničavo traži njegovog naslednika, ali na našem fudbalskom horizontu nije se iskristalisao kandidat za koga bi zvezdaška javnost podigla obe ruke.

Istina, angažovanje Miodraga Grofa Božovića zadovoljilo bi apetite navijača, mada je taj posao, uprkos najavama, daleko od realizacije. Potpredsednik kluba sa stadiona „Rajko Mitić“, Ivica Tončev u razgovoru za MOZZART Sport kaže da nije nemoguće da rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana rešenje potraži u inostranstvu.
„Nama je potreban trener koji ima težinu. Neko ko je jaka ličnost, neko ko iza sebe ima rezultate. Poređenje nije zahvalno, ali neko kao što je Murinjo. Više menadžer, nego trener. Neko ko preuzima kompletnu odgovornost. Da mogu doveo bih trenera iz Nemačke, Austrije ili Švajcarske. Takvi stručnjaci znaju da igračima usade disciplinu, a bez discipline rezultata u fudbalu nema. To vam odgovorno tvrdim“, poručio je Ivica Tončev.

KAD BISMO DOVELI SVE KOJE TRAŽE ONDA BIH I JA MOGAO DA BUDEM TRENER

Napravio je jedan od Zvezdinih čelnika poređenje sa Žozeom Murinjom, mada je pitanje da li bi i jedan od najboljih svetskih trenera mogao da napravi bolje rezultate sa skromnim igračkim kadrom ove sezone.
„Naši treneri su navikli da traže izgovore. Kada izgube utakmicu odmah raspaljuju alibi priče. To više nećemo da dozvolimo. Mora nekad da se preuzme odgovornost, a ne da se priča kako klub nije doveo ovog ili onog igrača. Kad bismo doveli sve igrače koje su oni tražili, onda bih i ja mogao da budem trener“.

Tončev ima i spisak srpskih trenera koje bi rado video u Ljutice Bogdana. Pitanje je samo da li su takvi stručnjaci, zavidnog minulog rada, dostupni Crvenoj zvezdi u ovom trenutku.
„Postoje, naravno, naši stručnjaci koje bi jako voleo da vidim u Zvezdi. Sutra bih otišao po njih. Mogu da va kažem i njihova imena. To su Miroslav Đukić, Miodrag Grof Božović, Ivica Jovanović i Slaviša Jokanović. E sad, ovaj poslednji odmah otpada jer je bivši igrač i trener Partizana, ali jasno vam je da su četvorica nabrojanih napravila ozbiljne rezultate u inostranstvu. Ubeđen sam da bi podigli ekipu, znali da izvuku maksimum“, jasan je Ivica Tončev.

Komentari / 0

Ostavite komentar